0
Spaghetti med cremet yoghurt, bløde løg og grønne asparges

Spaghetti med cremet yoghurt, bløde løg og grønne asparges

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne aspargescitronmynte
1 min.
Asparges

Knæk bunden af aspargesene, og skær dem i tynde skiver på skrå.

Pluk mynten ud i blade.

Bland asparges, mynte og fintrevet citronskal og saft i en skål. Tilsæt nogle dråber olivenolie og godt med sort peber (ingen salt på nuværende tidspunkt).

rødløg
5 min.
Rødløg

Skræl rødløgene, og snit dem i grove både.

Tilsæt lidt olivenolie til en tykbundet gryde, og steg løgene i ca. 15 min. ved mellem varme under hyppig omrøring, så løgene til sidst bliver karamelliserede og HELT bløde. Pas på de ikke brænder på ! Krydr med salt og friskkværnet peber.

græsk yoghurt, 10%spaghetti, 50% fuldkorn
20 min.
Pasta

Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Sigt vandet fra, når den er kogt, men gem ca. 1/2 dl. kogevand pr. kuvert.

Kom kogevandet op i en skål sammen med yoghurten, og pisk det sammen til en cremet sauce.

Kom herefter pastaen op i skålen, og slyng det sammen, til pastaen er helt dækket af saucen. Smag til med salt og friskkværnet peber. 

Kom rødløgene op i skålen, og vend rundt.

parmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Anretning

Riv osten, og anret pastaen i en dyb tallerken med asparges og masser af fintrevet ost ovenpå.

 

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
866 kcal
Fedt:
37,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,1 g
Kulhydrat:
105 g
heraf sukkerarter:
11,4 g
Kostfibre:
7,6 g
Protein:
22,7 g