0
Pasta med friske tomater, brunet smør og sprød pæresalat

Pasta med friske tomater, brunet smør og sprød pæresalat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Pasta

Start med at sætte en stor gryde med masser af godt saltet vand over at koge. 

squashpærecitronbladselleri
3 min.
Salat

Vask pære, bladselleri og squash og skær det hele i tynde strimler. Er der nogen blade på bladsellerien, bruger du også dem. Vend salaten med en lille smule god olivenolie, masser af fintrevet citronskal og saft. Sæt til side til senere.

basilikumbøftomaterparmigiano reggiano (Parmesan)
10 min.
Tomater

Vask tomaterne og fjern stilken. Skær hver tomat i 8-10 stykker med en skarp kniv. 

Pluk basilikum ud i blade. Riv parmesanen fint på et rivejern.

spaghetti, 50% fuldkornbøftomaterparmigiano reggiano (Parmesan)
15 min.
Pasta

Kom pastaen i gryden med det kogende vand og lad den koge, til den er al dente. Smag dig frem.

Mens pastaen koger, varmer du en stor pande op og lader en god, stor klat rigtig smør bruse op og brune ved mellem varme. Tilsæt så de hakkede tomater og lad det hele koge op.

Når pastaen er klar, gemmer du et par dl kogevand og dræner resten væk. Kom spaghettien over i panden og sving det hele lidt rundt. Tilsæt lidt af kogevandet og alt den revne ost. Sving eller rør det grundigt rundt indtil pastaen er cremet godt ind i saucen. Smag til med salt og masser af friskkværnet peber.

25 min.
Anretning

Anret pastaen i en dyb tallerken med salaten på siden. Slut af med masser af basilikum ud over.

Velbekomme!

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?