0
Pasta med havkat, asparges, hvidløgsrasp og vandmelon

Pasta med havkat, asparges, hvidløgsrasp og vandmelon

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Havkat, Fuldkornsdurumhvedemel, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

spaghetti, 50% fuldkornsaltGryde
1 min.
Sæt vand over til pasta

Bring en stor gryde med vand i kog. Tilsæt et godt skud salt, og kog pastaen i 8-10 min., til den er al dente. 

Husk at gemme noget af pastakogevandet. 

hvidløgbasilikumrasprivejernpande
3 min.
Lav rasp-topping

Riv halvdelen af hvidløget, og bland det med rasp, 1 tsk. olivenolie pr. kuvert og lidt salt.

Kom raspblandingen på en pande, og steg den ved middelvarme under omrøring i 2-3 min., til der begynder at dufte. og raspen tager farve.

Imens hakkes basilikumbladene fint, og blandes med raspblandingen på panden, når den har stegt de 2-3 min. Kom det hele op i en lille skål.

havkatfilet uden skindgrønne aspargescherry- eller blommetomaterhvidløgvandmelon (lille)
8 min.
Forbered fisk og grønt

Skær fisken i mundrette bidder, og drys lidt salt henover. 

Kasser den træede nederste del af asparges. Skær resten i mundrette bidder. Hak det sidste hvidløg fint. Skær tomaterne i halve.

Skær vandmelonen i både, og anret dem på et fad.

pande
14 min.
Steg fisk og fyld

Varm panden fra før op over middel varme. Tilsæt lidt olivenolie.

Kom det hakkede hvidløg på panden, og steg i 1-2 min. Det må gerne tage lidt farve og dufte i hele køkkenet.

Tilsæt 1 spsk. kogevand fra pastaen pr. kuvert til panden. Kom fiskestykkerne på, skru op for varmen, og steg/damp i ca. 2 min.

Tilsæt herefter de halve tomater og asparges, vend rundt, og lad retten stege i yderligere 1 minut.

Tilsæt den kogte pasta til panden, og vend det hele rundt. Tjek, at fisken er gennemstegt, inden du slukker.

20 min.
Anretning

Server pastaen i dybe tallerkener, og kom krydderraspen henover. Server den friske vandmelon ved siden af.

Velbekomme!

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?