0
Ragu af gris med spaghetti
Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

spaghetti, 50% fuldkorn
1 min.
Kog Pastaen

Sæt en gryde over med vand og et godt skud salt og bring i kog. Tilsæt pastaen og kog efter anvisning på pakken til den er al dente.

Husk at gemme noget af pasta kogevandet.

bredbladet persillehvidløg
2 min.
Hak og skær grønt

Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.

Porrerne renses grundigt og skæres i ca. 3 mm tykke skiver.

Pil og hak hvidløget. Hak persillen fint.

gulerodhvidløg
4 min.
Steg grøntsager

Tag en stor pande og tænd på middelhøj varme. Tilsæt olivenolie og skru ned til middelvarme.

Sauter gulerod og porre sammen med hvidløget i ca. 5 minutter. Giv det et skud salt og peber.  Imens gøres kødet klar.

Sous vide, mør grisenakketomatpuré
6 min.
Tilbered kødet

Skær posen med kødet op og gem al den skønne saft og kraft der er i posen. Skær kødet i mundrette stykker.

Kom kødet op på panden til grøntsagerne, sammen med væden og tomat koncentrat.

Lad det hele simre i 3-5 minutter og sørg for at tilføje vand undervejs, så det hele tiden er sovset, som en kødsovs.

parmigiano reggiano (Parmesan)
14 min.
Anretning

Vend med pastaen op på panden og tilføj evt. lidt af pastakogevandet.

Riv og kom parmesan og persille i,  imens du rører rundt. Smag til med salt, peber og evt. lidt eddike.     

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?