0
Pasta med små kødboller, stegt fennikel og grønne bønner

Pasta med små kødboller, stegt fennikel og grønne bønner

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hakket grisekøditaliensk kødbollekrydderi
1 min.
Kødboller

Kom det hakkede svinekød op i en skål, og tilsæt kødbollekrydderiet. Hvis du laver mad til 2 personer, skal du kun bruge ca. halvdelen af krydderiet. Rør farsen sej, og sæt den til side til senere.

Sæt en stor gryde letsaltet vand over.

fennikel med top
5 min.
Fennikel

Skær fenniklen i skiver på ca. 1 cm, og skær derefter skiverne ud i mindre tern. Varm en stor pande op med en smule olie, og steg fennikelternene af i ca. 4-5 minutter, så de tager en smule farve, men beholder lidt bid.

Gem fenniklen til senere.

grønne bønner
10 min.
Bønner

Start med af skylle og nippe bønnerne. Når vandet bulderkoger, tilsætter du de grønne bønner, og blancherer dem i 5-7 minutter. Kom derefter bønnerne over i en skål, og køl dem hurtigt ned med iskoldt vand. Gem kogevandet til pasta senere.

Del hver bønne i to med fingrene. Alternativt kan du skære dem over med en kniv.

15 min.
Kødboller

Varm panden, som du brugte til fennikel, op igen. Tilsæt en smule olie, form små kødboller af farsen, og steg dem gyldne på panden i 6-8 min. 

spaghetti
20 min.
Pasta

Kom pastaen i vandet, og kog den til den er al dente.

Tag pastaen op af vandet, og tilsæt den til panden med kødbollerne. Kom også ca. 1/2 dl pastavand pr. kuvert op i panden. Riv parmesanen fint ned i panden, og rør eller sving det hele grundigt sammen, så osten og vandet bliver til en cremet sauce. Smag til med salt og friskkværnet peber. 

citron
30 min.
Anretning

Anret den rygende varme pasta i en dyb tallerken. Drys grønne bønner og stegt fennikel ovenpå, og slut af med fintrevet citronskal.

Velbekomme!

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?