0
Pasta med små kødboller, stegt fennikel og grønne bønner

Pasta med små kødboller, stegt fennikel og grønne bønner

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durumhvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
hakket grisekøditaliensk kødbollekrydderi
1 min.
Kødboller

Kom det hakkede svinekød op i en skål, og tilsæt kødbollekrydderiet. Hvis du laver mad til 2 personer, skal du kun bruge ca. halvdelen af krydderiet. Rør farsen sej, og sæt den til side til senere.

Sæt en stor gryde letsaltet vand over.

fennikel med top
5 min.
Fennikel

Skær fenniklen i skiver på ca. 1 cm, og skær derefter skiverne ud i mindre tern. Varm en stor pande op med en smule olie, og steg fennikelternene af i ca. 4-5 minutter, så de tager en smule farve, men beholder lidt bid.

Gem fenniklen til senere. 

grønne bønner
10 min.
Bønner

Start med af skylle og nippe bønnerne. Når vandet bulderkoger, tilsætter du de grønne bønner, og blancherer dem i 5-7 minutter. Kom derefter bønnerne over i en skål, og køl dem hurtigt ned med iskoldt vand. Gem kogevandet til pasta senere.

Del hver bønne i to med fingrene. Alternativt kan du skære dem over med en kniv.

15 min.
Kødboller

Varm panden, som du brugte til fennikel, op igen. Tilsæt en smule olie, form små kødboller af farsen, og steg dem gyldne på panden i 6-8 min. 

linguine
20 min.
Pasta

Kom pastaen i vandet, og kog den i 4-5 min., til den er al dente.

Tag pastaen op af vandet, og tilsæt den til panden med kødbollerne. Kom også ca. 1/2 dl pastavand pr. kuvert op i panden. Riv parmesanen fint ned i panden, og rør eller sving det hele grundigt sammen, så osten og vandet bliver til en cremet sauce. Smag til med salt og friskkværnet peber. 

citron
30 min.
Anretning

Anret den rygende varme pasta i en dyb tallerken. Drys grønne bønner og stegt fennikel ovenpå, og slut af med fintrevet citronskal.

Velbekomme!

Bonusinfo

PRODUCERET AF FAMILIEN SGAMBARO

Linguine betyder ”små tunger” på italiensk, og er en klassisk pastatype som egner sig rigtig godt til vongole og blåmuslinger eller bare som de er, med lidt olie, salt og peber samt friskrevet parmesan. Denne smagfulde linguine er udviklet i tæt samarbejde med Signor Sgambaro fra Veneto.

Durumhveden mølles unikt for Il Fornaio i Sgambaros egen mølle. Faktisk mølles durum kernerne hele 6 gange, for at opnå det ønskede resultat. Kun en mindre del af hvedens hårde klid frasorteres. Pastaen presses i bronzeforme og tørres nænsomt.

Med denne unikke process skabes en 50% fuldkornspasta, der både er smagfuld samt bevarer tekstur og smag fra hele durumhveden.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?