0
Pasta med bagt aubergine, cherrytomater og tahincreme
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

auberginecherry- eller blommetomater
1 min.
Bag aubergine og tomat

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Sæt en stor grydefuld vand over at koge til pasta. Husk et godt skud salt i vandet.

Skær aubergine ud i tern på ca. 3x3 cm., og vend dem med lidt olivenolie og salt. Bag dem på en bageplade ca. 20-25 min., til de er møre, og har taget farve i kanterne. 

Del tomaterne i halve, vend med lidt olivenolie, salt og groftkværnet sort peber, og bag på en bageplade i ovnen ca. 15-20 min

Fennikel
10 min.
Skær fennikel

Skær fennikel ud i små tern med en skarp kniv.

rigatoni, 50% fuldkorn
15 min.
Kog pastaen

Kom pastaen op i det kogende vand, og kog til den er al dente efter anvisning på pakken.

hvidløgcitrontahintomatpuré
25 min.
Lav cremen

Kom tahin, tomatpuré, ca. 1 spsk. citronsaft pr. kuvert, ca. 2/3 af den bagte aubergine, hvidløgsfed og et generøst skud olivenolie op i en blender. Blend til en helt lind creme, og smag til med salt og evt. mere citronsaft. Du kan justere konsistensen med lidt vand, hvis den er for tyk. Den skal være ca. som en tomatsovs i tykkelse.

Dræn pastaen, og vend den sammen med cremen i gryden.

basilikum
30 min.
Anretning

Anret pastaen i dybe tallerkner med blade af basilikum, bagte tomater og aubergine og rå fennikel ovenpå. Slut evt. af med et par dråber olivenolie over retten.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)

Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.

Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?