0
Pasta med stegt laks, rejer, champignons og syltet citron

Pasta med stegt laks, rejer, champignons og syltet citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Fjern skindet og skær laksen i stykker af ca. 4x4 cm. Krydr med salt og peber. Steg på den modsatte side af ’skindsiden’ i smør/olie på en pande. Steg fisken ved moderat til høj varme i ca. 2-3 min. (afhængig af tykkelse). Vend dem når de er sprøde og gyldne og steg dem derefter meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side og server straks.

Syltet citron: Skyl citronen og skræl skallen af med en tyndskræller (KUN det gule, det hvide skal IKKE bruges) og skær skallen i så fine strimler som muligt (brug evt. et juliennejern). Læg dem i en lille skål, tilsæt ½ tsk. fint salt og saften fra citronen og lad det trække i en times tid.

Svampe: Skær svampene i passende stykker og rist dem i lidt smør, husk at krydr dem godt med salt og peber. Skær 2 fed hvidløg groft ud og knus dem på et spækbræt med den brede side af en stor kniv - drys ½ tsk. groft salt på og mos videre med kniven til det er kørt til en fin puré - tilsæt det til svampene.

Pasta: Kog pastaen efter anvisning på pakken/posen - husk de gerne må være al dente.

Anretning: Dræn pastaen og vend den sammen med ekstra jomfru olivenolie, friskrevet parmesanost, plukket timian, hakket persille, hakkede ristede pinjekerner, syltet citron samt lidt af saften fra citronen. Vend nu svampene sammen med pastaen. Krydr det hele med masser af sort peber og evt. lidt salt (pas på med salt, da citronsaften og hvidløget allerede er saltet). Drys i sidste øjeblik de drænede rejer i og vend rundt og fordel de stegte laksestykker derpå og server straks.

Riv gerne ekstra parmesan over retten på tallerkenen ved bordet.

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Vores udvalgte rejer er fanget i Ishavet i det Nordatlantiske område omkring Grønland og Canada. De koges direkte på havet, og fryses straks derefter ind. Efterfølgende bliver de håndpillet, for så at blive lagt i lage. Kvalitet, der bare smager godt! 

Rejerne er bæredygtigt fanget og MSC certificerede.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?