
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at sætte en stor grydefuld vand til pasta over at koge - husk et godt skud salt.
Skær squashen i tern på ca. 1x1 cm.
Snit hvidløget super tyndt.
Hak nødderne groft med en kniv.
Pluk basilikum ud i blade.
Fjern de groveste stilke på spinaten, og snit bladene fint med en kniv.
Sæt en pande over med mellem varme. og tilsæt squash og hvidløg. Lad det stege sammen, til squashen er mør og lige har taget lidt farve i kanterne. Træk panden af varmen, og vend spinaten rundt på panden, blot så den lige falder lidt sammen af restvarmen.
Krydr med lidt salt og friskkværnet sort peber.
Kog pastaen i vandet, når det bulderkoger. Se anvisning på pakken.
Kom yoghurten op i en skål, sammen med ca. 1 spsk olivenolie pr. kuvert og ca. 1 tsk. citronsaft pr. kuvert.
Når pastaen er al dente, kommer du ca. 1 spsk. kogevand pr. kuvert op i yoghurten. og dræner resten af kogevandet væk fra pastaen. Kom pastaen op i skålen, og vend grundigt rundt, så pastaen bliver dækket i sauce.
Anret den cremede pasta med det samme i en dyb tallerken med squashblanding, hakkede nødder og basilikumblade ovenpå.
Velbekomme!
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften