0
Pasta orecchiette med stegt kyllingebryst, Coeur de Boeuf tomater, zucchini og timian

Pasta orecchiette med stegt kyllingebryst, Coeur de Boeuf tomater, zucchini og timian

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Bonusinfo om orecchiette pasta: Navnet betyder oversat fra italiensk ”små ører” og hentyder til formen på pastaen. Orecchiette er en type pasta, som bruges især i den italienske region Puglia, men også andre dele af det sydligste Italien.

Allergener:
Durumhvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødløggrøn zucchinicoeur de boeuf tomatertimianhvidløg
1 min.
Grønt forberedelse:

Skyl alle grøntsager, og pil og finthak hvidløg og rødløg. Skær zucchini og tomater i tern på ca. 1 x 1 cm. Skyl timian, pluk bladene fra stænglen, og hak dem fint. Gem evt. nogle topskud til pynt.

kyllingebryst uden skind
10 min.
Kylling og grøntsager:

Skær kyllingen ud i mundrette stykker, og rist dem af på en meget varm pande i olivenolie. Når kyllingestykkerne er godt brunet af, tilsættes hvidløg, som ristes med, til de bliver nøddebrune. Krydr med salt og peber. Tilsæt zucchini, tomat og rødløg, og rist igen i 2-3 minutter.

orecchiette pasta
20 min.
Pasta:

Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand i 3-4 minutter. Sigt vandet fra, og gem en lille smule af vandet til senere.

parmigiano reggiano (Parmesan)
25 min.
Saml retten:

Kom den kogte pasta over i panden til kylling og grøntsager. Riv masser af parmesan i, og tilsæt lidt af det gemte pastavand. Kog retten ind så "saucen" samler sig om pastaen. Vend med plukket og hakket timain og det sidste revne parmesan, og smag til med salt og peber.

30 min.
Anretning:

Anrettes som vist på billedet. Pynt evt. med topskud fra timian og mere parmesan.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Bonusinfo om orecchiette pasta:

Navnet betyder oversat fra italiensk ”små ører” og hentyder til formen på pastaen. Orecchiette er en type pasta, som bruges især i den italienske region Puglia, men også andre dele af det sydligste Italien.

Brug af orecchiette kan følges helt tilbage som egnsret i Puglia omkring byen Bari til før 500 tallet. Der er fundet et dokument fra slutningen af 500 tallet vedr. en pige, som skulle overtage faderes bageri, og hvor de fremhæver hendes fremragende evner til at lave Orecchiette. Når de håndlaves, er det tommelfingeren, som laver den karakteristiske form, som er dejligt velegnet til at gemme/samle ekstra pastasauce inde i. De typiske egnsretter i Bari laves med især cime di rapa (toppe af unge majroer) eller med blomkål, broccoli og andre grøntsager. Men i andre dele af Syditalien også med tomatsauce.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?