0
Pasta sedani med sauté af Hopballe kylling, courgette, peberfrugt og basilikum

Pasta sedani med sauté af Hopballe kylling, courgette, peberfrugt og basilikum

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Fuldkornsdurumhvedemel, Durumhvedemel, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Hopballe kyllingebryst med skindgrøn courgettehvidløgløg med toprød peberfrugtparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Kyllingesauté:

Skær kyllingebrystet ud i tern på ca. 1 x 1 cm. Skær også courgette og peberfrugt i tern på ca. 1 x 1 cm. Pil og hak hvidløg og løg fint - fintsnit også lidt af den grønne top fra løgene. Sauter kyllingekødet af i halvt olivenolie/halvt smør i en sauterpande. Når det er godt brunet af, tilsættes hakket hvidløg, som ristes med et par minutter. Tilsæt courgetter, rød peberfrugt og løg, som ristes med i 3-4 minutter. Smag sauteen til med salt og peber.

sedani, 50% fuldkorn
10 min.
Pasta:

Kog pastaen efter anvisning på pakken. Pastaen koges i rigeligt, godt saltet og spilkogende vand (det skal smage salt som havvand, siger italienerne) med et par skefulde olivenolie. Hæld vandet fra, og lad pastaen dryppe godt af i et dørslag.

20 min.
Anretning:

Vend kyllingesauté og pasta sammen med revet parmesan og hakket basilikum. Gem lidt af begge dele til pynt. Smag til med salt og sort peber, og anret som vist på billedet. Riv det sidste parmesan hen over retten, og pynt med hele blade basilikum på toppen. Dryp evt. lidt god olivenolie over til sidst.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Sedani: Er Rigatonis mindre fætter med riller som holder på saucen.

Sedani har fået navnet fordi den ligner stilken på et bladselleri (bladselleri=sedano på italiensk)   

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?