0
Pasta sedani med sprød Hopballe kylling, grønkål og mandler

Pasta sedani med sprød Hopballe kylling, grønkål og mandler

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
mandler
1 min.
Mandler:

Rist mandlerne på en tør pande, til de er gyldne.

grønkålhvidløgpecorino romanomandler
5 min.
Grønkålssauce med mandler og pecorino

Rib grønkålen, del bladene i mindre stykker, og kog dem i 3-4 minutter. Gem 2 dl af kogevandet, og dræn resten fra. Blend kålen med en generøs mængde olivenolie, rå hvidløg og halvdelen af de ristede mandler. Juster konsistensen ved at tilsætte lidt af kogevandet. Riv osten, og blend den med. Smag til med salt og peber.

15 min.
Tomater:

Del tomaterne i kvarte, og vend dem med lidt salt, sukker og peber samt god eddike, fx balsamico. 

Hopballe kyllingebryst med skind (uden vingeben)
20 min.
Kylling:

Brun kyllingebryst (se video ovenover)et med skindsiden nedad på en medium varm pande i lidt neutral olie. Når skindet er sprødt og gyldent, vendes kødet, og brunes kort tid på den anden side. Krydr med salt og peber. Læg kyllingebrystet i et ovnfast fad, og steg det færdigt i en 210 grader forvarmet ovn i 5-8 min. Lad det trække et lunt sted i 4-5 min., før det skæres i skiver.

25 min.
Sedani pasta:

Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand. Når den er al dente (så det har bid), drænes vandet fra. Kom den kogte pasta på panden, hvor du stegte kyllingen, og vend den med palmekålssaucen og de marinerede tomater.

mandler
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys med de sidste mandler, der er hakket fint og vendt med lidt olivenolie og fint salt.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Sedani: Er Rigatonis mindre fætter med riller som holder på saucen.

Sedani har fået navnet fordi den ligner stilken på et bladselleri (bladselleri=sedano på italiensk)   

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?