0
Peanutstegt ising med sweet chili sauce og bladbeder

Peanutstegt ising med sweet chili sauce og bladbeder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

1. Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende koldt vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. 150 g ris) op med ½ tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (på varmeinterval 2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk, og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter, og slå dem derefter løse med en gaffel.

2. Tænd ovnen på 225 grader.

3. Hak nødderne, eller knus dem i en morter.

4. Krydr fisken med salt og peber på begge sider, og fold fileterne på den lange led.

5. Vend fileterne i lidt hvedemel, derefter i kærnemælk og til sidst igen i hvedemel.

6. Læg dem i et lag på en tallerken. Drys dem med hakkede peanuts på den side der vender opad, og pres dem godt fast i fisken.

7. Lad fisken hvile på køl i 10 min.

8. Skær den nederste bund af bederne, og del derefter både stængler og blade i mundrette stykker. Skyl dem grundigt i rigeligt vand. Giv dem et hurtigt opkog i rigeligt letsaltet vand (max 1 minut). Kom dem i en sigte, og lad dem dryppe godt af.

9. Kom de blancherede beder i en skål, og krydr med salt og peber. Til sidst vendes fintsnittede forårsløg i sammen med hakket koriander og limesaft.

10. Pil og hak hvidløg fint.

11. Tag en stor slip-let pande (der kan tåle at komme i ovnen), og hæld godt med neutral olie på. Når den er godt varm lægges fisken på med nøddesiden nedad. Kom også det hakkede hvidløg på panden, og sæt den direkte ind i en forvarmet ovn ved 225 grader i 5-6 min.

Anretning: Læg de lune beder i bunden af et fad/tallerken, arranger den stegte fisk oven på med nøddesiden opad, fordel sweet chilisauce over fisk og kål, og server sammen med ris og limebåde.

Bonusinfo

Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?