0
Penne i tomatsauce med aubergine og bagt porre

Penne i tomatsauce med aubergine og bagt porre

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

porre
1 min.
Bag porren

Sæt en stor grydefuld vand over at koge til pasta. Husk et generøst skud salt.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Fjern rod og top på porren, og gnid den med lidt olivenolie. Bag porren i ovnen ca. 20-25 min. til den er helt mør.

auberginetomatpassatahvidløg
5 min.
Lav saucen

Snit hvidløget i tynde skiver, og skær auberginen i tern på ca. 1x1 cm.

Varm en stor gryde op ved mellem varm, og tilsæt et generøst skud olivenolie. Steg aubergineternene ca. 3-4 min., til de har taget farve. Tag dem op af gryden, og tilsæt lidt nyt olie. Steg hvidløgene ca. 2-3 min., til de lige netop bliver gyldne i kanterne. Kom aubergine og tomatpassata op i gryden, og krydr med salt og friskkværnet sort peber. Lad det simre indtil servering.

penne pasta
15 min.
Kog pastaen

Kog pastaen efter anvisning på pakken, til den er al dente.

kaperschili flager
25 min.
Færdiggør retten

Tag porren ud af ovnen, fjern det yderste seje lag, og skær den i mundrette stykker.

Hak ca. 4-5 kapers pr. pers. Kom kapers og porrer i saucen, og smag til med chiliflager samt salt og peber en sidste gang.

Himmelbjergost
30 min.
Anretning

Vend den drænede pasta sammen med saucen, og anret i en dyb tallerken. Riv osten fint over retten.

Bonusinfo

Himmelbjergost er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne utrolig fine faste ost. De lokale økologiske landmænd gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav om høj mælkekvalitet. Køerne går frit langs Himmelbjerget rod, hvor der er en meget frodig natur. Mælken holdes i separate tanke og føres skånsomt ind i de små ostekar på kun 1000 liter, hvor osteprocessen foregår, hvorefter den presses nænsomt i de gamle osteforme. Osten modnes i 12-16 mdr. på GRAND fromages Affinageri. Osten er fast med fine toner af karamel, brændte mandel og er fint afrundet med en let syre. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?