0
Penne med bagte porrer, ærter og sprøde brødkrummer

Penne med bagte porrer, ærter og sprøde brødkrummer

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

porrerærter, frostkapersbasilikum
1 min.
Grønt

Sæt en gryde vand over til pasta. Husk rigeligt salt i vandet.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Fjern rod og top på porren, og skyl den grundigt. Gnid den med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Læg den på en bageplade i ovnen, og bag i 20-25 min., til porren er helt mør og har taget godt med farve.

Kom ærterne op en i skål, og lad dem tø op. Pluk basilikum ud i blade. Hak kapersene fint med en kniv.

rasppenne pasta
15 min.
Pasta

Sæt pastaen over at koge i vandet, og kog den al dente. Husk at gemme ca. 1/2 dl kogevand pr kuvert inden du dræner pastaen.

Find en stor pande frem, og sæt den over ved mellem varme. Tilsæt lidt olivenolie, og steg raspen gylden og sprød under omrøring. Krydr med lidt salt.

Tag raspen af panden, og tør panden med et stykke køkkenrulle.

porrer
20 min.
Porrer

Tag porren ud af ovnen, og fjern det yderste lag. Skær det møre indre i grove stykker med en kniv, og krydr med lidt salt.

citronbasilikumparmigiano reggiano (Parmesan)
30 min.
Anretning

Kom den drænede pasta, pastavandet, ærter, kapers og porre op i panden fra før, og varm det kort igennem. Sluk for panden, og riv osten fint ned i. Sving med panden, eller rør med en træske, til det hele er samlet, og osten er smeltet. 

Anret i en dyb tallerken, og riv citronen fint over. Drys med rasp og basilikumblade, og dryp gerne med et par dråber olivenolie.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?