Sæt en stor gryde godt saltet vand over at koge til pasta.
Skyl blomkål og aubergine, og skræl løg og hvidløg.
Snit blomkålen tyndt med en kniv, så det smuldrer ud i små stykker. Stokken på blomkålen skal også skæres småt.
Skær auberginen ud i små tern. Snit hvidløg og løg tyndt med en kniv.
Find en stor, tykbundet, gryde frem, og sæt den over ved mellem varme. Kom en god klat smør i, og lad det bruse op. Tilsæt så alle grøntsagerne. Lad dem ligge og stege og tage en smule farve. Skrab bunden med en træske, og gentag hver gang du kan se, at grøntsagerne bruner.
Fortsæt i ca. 10 min., indtil det hele er mørt, og kom så tomatsaucen på. Krydr med salt og friskværnet peber, og lad det simre stille og roligt nogle minutter.
Kog pastaen, til den er al dente - smag dig frem. Lige inden pastaen er færdig, kommer du ca. 1/2 dl kogevand pr. kuvert over i saucen.
Dræn pastaen grundigt, og vend den op i saucen. Smag til med lidt olivenolie og salt.
Servér pastaen, så snart den er klar, og kom basilikumblade og godt med fintrevet parmesan over retten ved bordet.
Velbekomme!
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()