0
Perlebyg med dampet broccoli, røget mørbrad og æble

Perlebyg med dampet broccoli, røget mørbrad og æble

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
perlebyg
1 min.
Perlebyg

Start med at sætte perlebyggen over at koge i rigeligt vand med et godt skud salt.

Kog i ca. 15 min., til byggen er mør, og lad den trække i vandet indtil servering.

broccoli
4 min.
Broccoli

Skyl broccoli og pluk i små buketter. Kom det op i en gryde med et skud salt og vand, så broccoli er dækket.

Damp broccolien under låg i 3-5 min., til de er møre med bid.

skalotteløgrødt æblesquash
10 min.
Grønt

Skyl æble, og skræl skalotteløg.

Skær æblet i tern, og hak skalotteløget super fint med en skarp kniv.

Skyl squashen, og skær den ligeledes i tern.

græskarkernerrøget grisemørbrad
20 min.
Mørbrad

Skær mørbraden ud i tynde strimler.

Rist græskarkernerne et minut eller to på en pande i en smule olivenolie. Krydr med lidt salt.

citron
25 min.
Dressing

Rør masser af citronsaft og fintrevet citronskal i yoghurten.

Vend skalotteløg og squash sammen med yoghurten.

30 min.
Anretning

Dræn perlebyggen for vand, og smag til med lidt salt og et par dråber olivenolie.

Anret byggen i en dyb tallerken med dampet broccoli ovenpå. Kom de cremede squashtern rundt omkring, og slut af med at drysse mørbrad, græskarkerner og æbler ovenpå.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften