0

Persille/valnøddetoppet torsk på græskarrisotto med salvie og parmesan

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Risotto: Skær græskarkødet i fine små tern, hak skalotteløg og 3 fed hvidløg fint og sauter det hele i lidt olie. Skyl risene godt under koldt vand og rens for evt. sten og urenheder. Hæld dem i gryden og sauter dem med til de begynder at blive gennemsigtige. Tilsæt hvidvin og rør rundt til den er helt opsuget af risene. Start på at tilsætte fond; tilsæt lidt ad gangen og rør til væden er blevet optaget - fortsæt til risene er møre og konsistensen blød og let flydende. Rør finthakket salvie, smør og 1½ dl friskrevet parmesan i og smag til med salt og peber.

Fisk: Fjern skorpen fra brødet og kom resten i en foodprocessor sammen med persilleblade, valnøddekerner, 1 fed pillet hvidløg, salt og peber. Kør det fint og ensartet og rør efterfølgende 2 spsk. olie i. Skær fisken i 4 ensartede portioner, læg dem i et passende ovnfast fad og krydr med lidt salt og peber. Fordel toppingen oven på fisken, dryp med lidt ekstra olie og sæt fadet i en 175 grader varm ovn i 15-20 min. til fisken er mør og gennembagt.

Server retten sammen med en god tomatsalat, en sprød grøn salat og godt italiensk brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?