Puré: Del blomkålen (med stok og det hele) i mindre stykker, skræl kartoflen og skær også den i mindre stykker. Læg begge dele i en gryde med letsaltet vand. Kog det netop mørt (7-8 min.), hæld vandet fra og lad grøntsagerne dampe tørre. Kog fløden op i en gryde og tilsæt kartofler og blomkål. Krydr med salt og hvid peber og lad det simre et par minutter. Purér blomkål, kartofler og fløde med en stavblender, smag til med salt og hvid peber og juster evt. konsistensen med sødmælk - den skal være lidt som en blød grød. Varm puréen forsigtigt igennem og hold den lun indtil servering.
Topping: Skær de pillede skalotteløg i mellemstore tern og halver tomaterne. Rist baconen gylden og let sprød og tilsæt løgene. Sauter videre til løgene er klare og gyldne i kanterne. Vend tomaterne i, varm det hurtigt igennem og smag til med salt og peber.
Fisk: Læg fileterne ved siden af hinanden, krydr med salt og peber og smør halvdelen af pestoen på fileterne. Rul dem sammen, læg dem i et smurt ovnfast fad og fordel resten af pestoen ovenpå. Bag rullerne i en 200 grader varm ovn i 10-12 min. (til de er møre).
Server blomkålspuréen i dybe tallerkner, fordel fiskerullerne i tallerknerne og drys toppingen over.
Server sammen med en sprød grøn salat og godt groft brød.
Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.
Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.
Kommentarer og forslag til opskriften