0

Pestobagt skærisingfilet på chunky fiskesuppe med kartofler, grønt og basilikum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Cashewnødder, Mælk, Sulfitter, Fiskeben, Selleri, Hvidvin, Fløde, Skærising

Fremgangsmåde

Suppe: Skrub kartoflerne og halver dem. Snit forårsløgene tyndt med et skråt snit, hak hvidløget fint og skær peberfrugten i små tern. Lav et kryds i tomaterne, skold dem i kogende vand og træk skindet af. Halver dem, fjern stilk og kerner og skær tomatkødet i små tern. Varm lidt olie op i en gryde og sauter kartofler, forårsløg, peberfrugt og hvidløg i 3-4 min. Tilsæt vin og fiskefond og kog det op. Læg låg på, skru ned for varmen og lad det simre i 10-15 min. til kartoflerne er lige knapt møre. Rør tomattern, fløde og fintstrimlet basilikum i og kog i yderligere 2-3 min. til kartoflerne er helt færdige.

Fisk: Rul fileterne, læg dem i et ovnfast fad og krydr med salt og peber. Rør pesto og smør sammen og fordel det ovenpå fisken. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 12 min. til fisken er mælkehvid og lige netop bagt.

Server suppen i dybe tallerkner og top med 2-3 fiskeruller. Giv masser af godt groft brød og evt. en grøn salat til.

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?