0

Vietnamesisk Pho med kyllingebryst og friske urter

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Vietnamesisk

Pho er en af Vietnams mest ikoniske retter, og jeg har ofte oplevet den både på gadekøkkener i Hanoi og i små familiedrevne køkkener. Kernen er den aromatiske bouillon, der her forstærkes af en færdig pho-krydderiblanding, så vi får dybde og kompleksitet uden at gå på kompromis med enkelhed. Kyllingebryst, risnudler og friske urter samles i en suppe, hvor lime, chili og fiskesauce giver balance mellem sødme, syre og varme.

Fremgangsmåde

Estimeret tidsforbrug
Ca. 40 minutter i alt, hvor flere elementer kan laves samtidig:

  • Forberedelse: 10 min

  • Pho-bouillon: 25 min

  • Nudler og topping: 10 min

  • Anretning: 3–5 min


Ingredienser (4 personer)

  • 400 g kyllingebryst uden skind

  • 250 g risnudler

  • 2 liter kyllingefond

  • 8 g pho-krydderiblanding

  • 1 rødløg

  • 1 lime

  • 1 rød chili

  • 1 bundt koriander

  • 1 bundt thai-basilikum (eller almindelig basilikum, hvis det er lettere)


Basisvarer (ikke inkluderet)

  • Salt

  • Sort peber

  • Neutral olie

  • Fiskesauce


Redskaber

  • Gryde (til bouillon)

  • Lille pande (til at riste krydderiblanding/løg)

  • Sigte

  • Skærebræt og skarp kniv

  • Skåle til servering


Fremgangsmåde

  • Find alle ingredienser og redskaber frem.

  • Skyl grøntsager, lime, chili og krydderurter.

  • Vask hænder og redskaber efter håndtering af kylling.

  • Skær rødløg i kvarte, og rist det kort på en tør pande sammen med pho-krydderiblandingen, til duftene frigives.

  • Kom kyllingefond i en gryde, tilsæt de ristede løg og krydderiblandingen. Lad bouillonen simre i 15–20 minutter. Smag til med fiskesauce, salt og peber undervejs.

  • Kom kyllingebrysterne i bouillonen, og lad dem pochere stille og roligt i 10–12 minutter, til de netop er gennemtilberedte. Tag dem op, lad dem hvile lidt, og skær i tynde skiver.

  • Kog risnudlerne efter anvisning på pakken, og skyl dem hurtigt i koldt vand, så de ikke klistrer sammen.

  • Skær chili i tynde skiver, lime i både, og pluk urterne groft.


Anretning

  • Fordel nudlerne i fire dybe skåle.

  • Læg skiver af kylling ovenpå.

  • Hæld den varme, krydrede pho-bouillon over, så det dækker nudler og kylling.

  • Top med friske urter, chili og limebåde ved siden af, så hver kan smage til.


Tips til at peppe retten op / bruge rester

  • Servér med bønnespirer eller tynde skiver rå rødløg for ekstra sprødhed.

  • Rester af bouillonen kan fryses ned og bruges som base til næste suppe eller en wokret.

  • Har du kylling til overs, er den perfekt i en salat med risnudler, lime og lidt fiskesauce næste dag.

Kommentarer og forslag til opskriften