Krondyrsauté: Lynrist kødet af på en varm pande i neutral olie til det er brunet - krydr med salt og peber. Tilsæt finthakket hvidløg samt plukket og hakket timian og rist igennem et par minutter. Tilsæt halvdelen af cremefraichen og kog ind til en tyk og cremet konsistens - smag til.
Pie: Start med at rive parmesanen. Halvér og tag kerner og "indmad" ud af græskaret med en ske, kasser dette! Skræl græskar og bagekartofler og skyl dem grundigt. Skær begge ting i tern på ca. 1 x 1 cm og kog det i rigeligt letsaltet vand i ca. 15-20 min. til det er helt mørt. Hæld vandet fra og damp det af.
Rør de kogte græskar- og kartoffelstykker med den færdige krondyrsauté - halvdelen af parmesanen og lidt af din bedste olivenolie. Krydr med salt og peber og smag det til. Fyld massen i et ovnfast fad/skål – således at højden på pie’en er ca. 3 cm.
Rør det sidste cremefraiche sammen med den sidste parmesan og lidt salt og peber. Kom denne gratinering ovenpå piemassen. Sæt i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 min. til gratineringen er gylden, sprød og lækker.
Anretning: Som vist på billedet - med en simpel grøn salat vendt med lidt olie og eddike.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()