Pissaladière & Alcassisk tarte flambée er den franske pendant til italienernes pizza.
I en Pissaladière får de bløde sødmefulde løg et skønt umami boost af de letbitre oliven og de salte ansjoser.
Her har vi added lidt røg i form af bacon...
Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
VIGTIGT! Forvarm ovnen til 250-275 grader.
Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.
Skyl/skrab kartoflerne, og kog dem møre i rigeligt godt saltet vand.
Steg bacon sprødt på en pande og sæt til side - gem panden og baconfedt.
Pil løgene, og snit dem, så fint du kan.
Kom løgene på panden hvor du stegte bacon, sammen med lidt olivenolie og smør, og tilbered løgene ved medium varme. Lad det simre stille og roligt i ca. 20 min., uden at de branker.
Løgene skal være bløde og lysebrune. Krydr undervejs med salt og peber.
Vend løgene med den sprøde bacon, når de er bløde og lækre.
Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne – den skal ikke æltes sammen, og rul den tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca. 20-25 cm. Rul fra midten og ud.
Brug rigeligt mel både over og under dejen – gerne grov semula durummel, og børst overskydende mel af toppen af dejen.
Fordel løg/bacon i et tyndt lag på dejen, og riv derefter parmesan over i et jævnt lag (gem en smule til senere).
Fordel derefter oliven, der er skåret i skiver, samt små stykker ansjos derpå, og krydr med salt og peber og et generøst splash olivenolie.
Pluk blade af salaten, og skyl dem.
Skær de kogte kartofler i skiver, og vend dem med god olivenolie, sennep og lidt god, lys eddike, fx æblecidereddike.
Vend til sidst kartoflerne sammen med den plukkede salat.
Som vist på billedet. Riv det sidste parmesan over.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER
Ansjoser er en umamibombe. De fede og smagfulde fisk er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.
Kommentarer og forslag til opskriften