0

Pissaladière med frisée-salat & estragon-sennepskartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fransk

Pissaladière & Alcassisk tarte flambée er den franske pendant til italienernes pizza. I en Pissaladière får de bløde sødmefulde løg et skønt umami boost af de letbitre oliven og de salte ansjoser.

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
små kartofler
1 min.
Kartofler:

Skyl/skrab kartoflerne, og kog dem møre i rigeligt godt saltet vand. 

zittauerløg
5 min.
Bløde løg:

Pil løgene, og snit dem, så fint du kan. Kom dem på en pande eller sauteuse med rigeligt olivenolie og smør over medium varme. Lad løgene simre stille og roligt i ca. 20 min., uden at de branker. De skal være bløde og lysebrune. Krydr undervejs med salt og peber.

pizzadej - på surdejansjosersorte Leccino oliven, uden stenparmigiano reggiano (Parmesan)
25 min.
Pissaladière del 1:

VIGTIGT! Forvarm ovnen til 250-275 grader.

Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne – den skal ikke æltes sammen.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca 20-25 cm. Rul fra midten og ud.
Brug rigeligt mel både over og under dejen – gerne grov semula durummel.
Børst overskydende mel af toppen af dejen.
Fordel nu de bløde løg i et tyndt lag på dejen, og riv derefter parmesan over i et jævnt lag - gem en smule til senere.
Fordel derefter oliven, der er skåret i skiver, samt små stykker ansjos derpå.
Krydr med salt og peber og et generøst splash olivenolie.

små kartoflerFriséesalatdijon sennep
35 min.
Friséesalat & estragon-sennepskartofler

Pluk de lyse blade af frisésalaten, og skyl dem i iskoldt vand. Slyng salaten tør. Skær de kogte kartofler i skiver, og vend dem med god olivenolie, 2 slags sennep og lidt god, lys eddike, fx æblecidereddike. Vend kartoflerne sammen med den plukkede og skyllede friseé og hakket estragon. 

pizzadej - på surdej
40 min.
Pissaladière del 2:
Nu kan du lave dine Pissaladière på 2 måder:
1) Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:
Forvarm ovnen og bagestenen på over og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader, og bag Pissaladière direkte på stenen i 5-8 min., til de er sprøde og lækre.
2) Hvis du laver dem på bageplader i ovn: 
Lav Pissaladière direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt Pissaladière ind i en 250 grader forvarmet ovn. De bages, til de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 12-15 minutter.
45 min.
Anretning

Som vist på billedet.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

 

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoser er en umamibombe. De fede og smagfulde fisk er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.