0
Pita med falafel, raita og krydderbagt blomkål

Pita med falafel, raita og krydderbagt blomkål

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Gluten, Sennep, Muskatnød, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
blomkålvadouvan
1 min.
Blomkål

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. 

Skyl blomkålen, og pluk/skær den ud i mundrette buketter. Husk også at bruge stokken.

Vend stykkerne med lidt olivenolie, krydderblanding og lidt salt. Bred dem ud på en bageplade, og bag dem i ca. 25 min., til de har taget godt med farve og er møre med lidt bid.

agurkyoghurt 3,5 %hvidløg
5 min.
Agurk

Riv agurken på den grove side af et råkostjern. Knug den revne agurk let med hænderne, og hæld vandet væk. Vend agurk sammen med yoghurt og fintrevet hvidløg efter smag. Krydr med lidt olivenolie, salt og godt med friskkværnet sort peber.

plantefars - vegansk farsstore pita / somun
20 min.
Falafel

Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt et godt skud olivenolie. Form små kugler af plantefarsen (så de minder om falafelkugler), og steg dem gyldne og sprøde på alle sider. 

Lun pitabrødene i ovnen i 2-3 min.

30 min.
Anretning

Anret pitabrødene ved bordet med falafler, blomkål og raita.

Velbekomme!

Bonusinfo

Plantefars indeholder:

80% Grøntsager (Kartofler, løg, porre, blomkål, og broccoli).

Derudover: Ærtemel, havregryn (glutenfri), Rapsolie salt og krydderier.

Laktosefri

nøglehulsmærket og veganske frikadeller

Bonusinfo

Vadouvan en aromatisk indisk karry, der er inspireret af det franske køkken.

Indeholder: Spidskommen, sennepskorn, kardemomme, bukkehornsfrø, chili, gurkemeje, karryblade, muskatnød og nelliker.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?