0
Pita med falafel, raita og krydderbagt blomkål

Pita med falafel, raita og krydderbagt blomkål

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkålvadouvan
1 min.
Blomkål

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 

Skyl blomkålen, og pluk/skær den ud i mundrette buketter. Husk også at bruge stokken.

Vend stykkerne med lidt olivenolie, krydderblanding og lidt salt. Bred dem ud på en bageplade, og bag dem i ca. 25 min., til de har taget godt med farve, og er møre med lidt bid.

agurkyoghurt 3,5 %hvidløg
5 min.
Raita

Riv agurken på den grove side af et råkostjern. Knug den revne agurk let med hænderne, og hæld vandet væk. Vend agurk sammen med yoghurt og fintrevet hvidløg efter smag. Krydr med lidt olivenolie, salt og godt med friskkværnet sort peber.

Falafel italianopita / somun
20 min.
Falafel

Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt et godt skud olivenolie. Steg falafelkuglerne gyldne og sprøde på alle sider. 

Lun pitabrødene i ovnen i 2-3 min.

30 min.
Anretning

Anret pitabrødene ved bordet med falafler, blomkål og raita.

Bonusinfo

Falafel italiano er SMAGFULDE SMÅ BOLLER LAVET PÅ BELUGALINSER, SOLSIKKEKERNER OG QUINOA

- og så smager de som en falafel, der har trillet en tur igennem Italien!

Økologisk Italiano Falafel (Glutenfri)

Ingredienser: Kogte belugalinser*, kogte kikærter*, champignon, rød peberfrugt*; rapsolie*, solsikkekerner*, glutenfrie havregryn*, balsamicoeddike*, løgpulver*, salt, hvidløgspulver*, loppefrøskaller*, peber*, oregano*.
*= Økologisk

Bonusinfo

Vadouvan en aromatisk indisk karry, der er inspireret af det franske køkken.

Vadouvan indeholder ca: 20% Spidskommen, 20%sennepskorn, 20% gurkemeje,10%kardemomme, 10% chili, 5% bukkehornsfrø,  5% karryblade, 5% muskatnød og 5% nelliker.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?