0
Pita med falafel, raita og krydderbagt blomkål

Pita med falafel, raita og krydderbagt blomkål

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkålvadouvan
1 min.
Blomkål

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 

Skyl blomkålen, og pluk/skær den ud i mundrette buketter. Husk også at bruge stokken.

Vend stykkerne med lidt olivenolie, krydderblanding og lidt salt. Bred dem ud på en bageplade, og bag dem i ca. 25 min., til de har taget godt med farve, og er møre med lidt bid.

agurkyoghurt 3,5 %hvidløg
5 min.
Raita

Riv agurken på den grove side af et råkostjern. Knug den revne agurk let med hænderne, og hæld vandet væk. Vend agurk sammen med yoghurt og fintrevet hvidløg efter smag. Krydr med lidt olivenolie, salt og godt med friskkværnet sort peber.

Falafel italianopita / somun
20 min.
Falafel

Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt et godt skud olivenolie. Steg falafelkuglerne gyldne og sprøde på alle sider. 

Lun pitabrødene i ovnen i 2-3 min.

30 min.
Anretning

Anret pitabrødene ved bordet med falafler, blomkål og raita.

Bonusinfo

Falafel italiano er SMAGFULDE SMÅ BOLLER LAVET PÅ BELUGALINSER, SOLSIKKEKERNER OG QUINOA

- og så smager de som en falafel, der har trillet en tur igennem Italien!

Økologisk Italiano Falafel (Glutenfri)

Ingredienser: Kogte belugalinser*, kogte kikærter*, champignon, rød peberfrugt*; rapsolie*, solsikkekerner*, glutenfrie havregryn*, balsamicoeddike*, løgpulver*, salt, hvidløgspulver*, loppefrøskaller*, peber*, oregano*.
*= Økologisk

Bonusinfo

Vadouvin er et krydderi med rødder i det sydlige Indien og det franske køkken. Det er ofte kendt som "fransk karry" på grund af dets anvendelse i fransk madlavning. Historien bag vadouvin er en spændende blanding af kulturel udveksling og handel mellem Øst og Vest.

Krydderiet har sin oprindelse i det sydlige Indien.

I det 18. århundrede begyndte franske kolonister at bosætte sig i Indien, og de blev fascineret af det rige udvalg af krydderier, der var tilgængelige der. De tog disse krydderier med tilbage til Frankrig, hvor de blev introduceret i det franske køkken. På denne måde begyndte den kulturelle udveksling mellem øst og vest, der formåede at forme vadouvin som vi kender det i dag.

Vadouvin er typisk lavet af en blanding af krydderier som spidskommen, korianderfrø, sennepsfrø, gurkemeje, nelliker og kanel samt tørrede løg og hvidløg. Den nøjagtige sammensætning kan variere afhængigt af opskriften og producenten.

I det franske køkken bruges vadouvin til at tilføje smag og kompleksitet til en række retter, herunder supper, saucer, kødretter og grøntsagsretter. Det har en unik smagsprofil, der kombinerer de krydrede, jordlige noter fra det indiske subkontinent med de delikate, raffinerede smag, der er karakteristiske for det franske køkken.

På denne måde repræsenterer vadouvin et smukt eksempel på, hvad der sker, når forskellige kulturer og kulinariske traditioner mødes og inspirerer hinanden til at skabe noget nyt og spændende.

Vadouvan indeholder: 20% Spidskommen, 20%sennepskorn, 20% gurkemeje,10%kardemomme, 10% chili, 5% bukkehornsfrø,  5% karryblade, 5% muskatnød og 5% nelliker.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?