
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Pisk en syltelage af 1 del sukker, 1 del eddike og 1 del vand. Der skal være nok til at dække løgene.
Snit løgene i tynde strimler og kom dem op i en skål sammen med syltelagen og krydderiblandingen. Rør godt rundt og lad dem trække til servering.
Skær agurk og tomater i mundrette bidder.
Pluk persillen ud i blade og snit stilkene fint med en kniv.
Rør creme fraiche sammen med ca. 1 tsk limesaft pr kuvert, de snittede persillestilke og et godt skud groftkværnet sort peber. Smag til med lidt salt.
Sæt en stor pande over ved mellemhøje varme. Tilsæt et godt skud olivenolie og steg falaflerne på alle sider i ca. 4-5 min i alt.
Lun pita i ovnen 3-4 min. og hold dem derefter lune i en brødkurv i et klæde.
Anret fyldet på et fad eller i små skåle og saml pitaerne ved bordet.
Velbekomme!
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften