Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Pisk en syltelage af 1 del sukker, 1 del eddike og 1 del vand. Der skal være nok til at dække løgene.
Snit løgene i tynde strimler og kom dem op i en skål sammen med syltelagen og krydderiblandingen. Rør godt rundt og lad dem trække til servering.
Skær agurk og tomater i mundrette bidder.
Pluk persillen ud i blade og snit stilkene fint med en kniv.
Rør creme fraiche sammen med ca. 1 tsk limesaft pr kuvert, de snittede persillestilke og et godt skud groftkværnet sort peber. Smag til med lidt salt.
Sæt en stor pande over ved mellemhøje varme. Tilsæt et godt skud olivenolie og steg falaflerne på alle sider i ca. 4-5 min i alt.
Lun pita i ovnen 3-4 min. og hold dem derefter lune i en brødkurv i et klæde.
Anret fyldet på et fad eller i små skåle og saml pitaerne ved bordet.
Velbekomme!
Græskar krydderi indeholder:
1 del sennepsfrø
1 del tørret chili
Kundekommentarer ()