0
Pita med fishnuggets og peanutkokosdip
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Start med at læse hele opskriften grundigt igennem først

1. Soigner og skyl alle grøntsager grundigt.

2. Skær tomat og agurk i tern, krydr med salt og peber, og vend med lidt sriracha sauce. Pas på, det er stærkt.

3. Skræl og riv gulerødder på et rive- eller mandolinjern i tynde strimler.

4. Kog kokosmælk op med peanutbutter og en smule srirachasauce. Kog ind til en cremet konsistens, og smag til med salt.

5. Del fisken i små bidder på 2-3 cm.

6. Krydr fisken med salt og peber.

7. Vend fiskestykkerne i en skål med lidt hvedemel. Vend dem derefter i en anden skål med sammenpisket æg, og vend dem til sidst i rasp.

8. Friter nuggets i masser af neutral olie ved ca. 180 grader (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok) til de er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

9. Drys med lidt salt.

10. Fugt pitabrødene med lidt koldt vand, og lun dem i ovnen ved 200 grader i 2-3 minutter.

Anretning: Som vist på billedet med det sidste srirachasauce og peanut-dip fyldt i pita'erne, eller sæt evt. det hele på bordet og lav saml-selv pita.

8. Friter nuggets i masser af neutral olie ved ca. 180 grader (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok) til de er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

9. Drys med lidt salt.

10. Fugt pitabrødene med lidt koldt vand, og lun dem i ovnen ved 200 grader i 2-3 minutter.

Anretning: Som vist på billedet med det sidste srirachasauce og peanutdip fyldt i pitaerne, eller sæt evt. det hele på bordet

og lav saml-selv pita.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?