0
Pita med græske keftedes i tomatsovs & tzatziki

Pita med græske keftedes i tomatsovs & tzatziki

Hovedingrediens:
Lam
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Græsk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Græske keftedes er små, krydrede farsboller eller frikadeller, som er en populær del af det græske køkken.

De laves traditionelt ved at blande hakket oksekød eller lammekød med forskellige krydderier og smagsgivere som løg, hvidløg, persille, oregano og mynte.

Denne kød- og krydderiblanding formes derefter til små boller, der enten steges i olie eller bages i ovnen, indtil de er gyldne og gennemstegte.

Keftedes serveres ofte som en del af en større græsk måltid, typisk med tzatziki-sauce, græsk salat, pitabrød eller pitafladbrød. De kan også spises som snacks eller som en del af en buffet.

Keftedes er kendt for deres saftige og krydrede smag, og de er en velsmagende del af det græske gastronomiske repertoire.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hakket oksekødkeftedes krydderiflåede og hakkede tomatermyntehvidløg
1 min.
Græske keftedes

Tænd ovnen på 225-250 grader, hvis du vil varme pitabrødene i ovnen.

Rør kødet med plukket og hakket mynte samt halvdelen af hvidløgene der er hakket. Smag til med ca. halvdelen af keftedes krydderiblandingen samt salt og peber. Har du et enkelt æg, kan du med fordel røre det i sammen med en lille smule mel eller rasp (dette er ikke strengt nødvendigt). Steg små kødboller i olivenolie i en gryde eller pande. Når de er godt brunet af på alle sider tilsættes det sidste krydderiblanding samt flåede tomater. Lad det simre under låg i 10-15 minutter. Smag saucen til med salt, sukker og peber. 

agurkgræsk yoghurt, 10%tzatziki krydderihvidløg
20 min.
Tzatziki
Skyl agurken, og riv den på den grove side af et rivejern. Drys den revne agurk med lidt fint salt, og vend det rundt. Lad agurken stå og salte i 5 min. Pil og hak det sidste hvidløg rigtig fint. Rør hvidløg med yoghurt og tzatziki-krydderiblandingen, og smag til med salt, peber og en smule lys eddike. Knug den letsaltede agurk i hænderne, og vrid så meget væde ud af den som muligt. Vend agurken sammen med yoghurtdressingen. Spred tzatzikien ud på et fad, og dryp med god olivenolie. 
pita / somun
30 min.
Pita

Lun pitabrødene på en brødrister, eller varm dem i en 225-250 grader varm ovn i 2-3 min. 

35 min.
Anretning

Som vist på billedet. 

Bonusinfo

Keftedes krydderi indeholder:

25% Korianderfrø, 20% spidskommen, 10% tørret persille, 10% tørret mynte, 10% oregano, 10% hvidløgspulver, 5% sort peber, , 5% kanel, 5% muskatnød.

Bonusinfo

Tzatziki krydderi indeholder:
75% dildspidser, 15% hvidløgspulver, 10% tørret citronskal

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?