0
Pita med gyrosstegt økogris, hjertesalat, oliven og sprøde fritter

Pita med gyrosstegt økogris, hjertesalat, oliven og sprøde fritter

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
45 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Tænd ovnen:

Afhængig af opvarmnings hastigheden på din ovn kan du måske med fordel tænde ovnen på 225 grader allerede nu! 

bagekartoflergyroskrydderi
Stegte kartofler:

Skrub eller skræl kartoflerne og del dem i 6-8 både hver. Udvand bådene i rindende koldt vand i 5 min. Giv dem et opkog i rigeligt godt saltet vand i ca. 3-4 min. Dræn vandet fra og lad dem dampe helt af - vend dem rundt med olivenolie og krydr med 1/3 af gyroskrydderierne samt salt og masser af sort peber. Kom dem på en bageplade med bagepapir på (undgå at de ligger i lag). Steg dem i en forvarm ovn ved 225 grader til de er lækre sprøde og gyldne. Vend et par gange undervejs.

skinkekød i strimlerhvidløggyroskrydderi
Gyros:

Rist kødet grundigt af i tykbundet gryde i lidt neutral olie og smør - når det er brunet godt og grundigt af tilsættes hakket hvidløg som ristes med i 2-3 minutter - derefter de sidste 2/3 af gyros krydderierne som også ristes igennem. Tilsæt oliven og ½-1 dl vand - kom låg på og lad det småsimre i 10 minutter med låg på. Tag låget af og kog ind til alt vandet er fordampet og det begynder at riste igen. Sluk og lad det hvile til det skal bruges.

creme fraiche 38%
Dressing:

Rør creme fraichen med lidt sukker, salt og peber. Lad den gerne trække 15 min.

rødløgsmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailstore pita / somunhjertesalat
Anretning:

Skyl hjertesalaten og skær den rustikt ud. Vask tomater og skær i halve og pil løget og snit det fint. Bag pitabrødene ved 225 grader i 1-2 min. Skær et hul i toppen og fyld hver pita med gyroskød, halverede cherrytomater, dressing, hjertesalat og fintsnittede rødløg. Server straks med de sprøde fritter.

Fif: Brug resten af dressingen som dip til kartoflerne.

 

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Gyros mix fra indeholder: 20% spidskommen, 10% chili pulver, 10% korianderfrø, 10% sød paprika, 10% hvidløgspulver, 10% persille, 10% oregano, 10% timian, 10% stødt kanel

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?