Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skær blomkålen ud i buketter, der er små nok til at de kan være i pitabrødet senere. Vend dem med lidt olivenolie, harissapaste og lidt salt.
Bag dem på en bageplade ca. 15-20 min. til de er møre med lidt bid.
Rør creme fraiche og krydderblanding sammen i en skål og smag til med godt med citronsaft og lidt salt.
Skær radiser i kvarte.
Varm en stor pande op ved mellemhøj varme. Tilsæt en generøs mængde olivenolie. Steg dunserne ca. 3-4 min. til de er gyldne på alle sider.
Lun samtidig pitabrødene i ovnen ca. 3-4 min.
Anret brødene ved bordet med dunser, bagt blomkål, radiser og creme fraiche dressing.
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kundekommentarer ()