0
Pita med harissabagt blomkål, dunser og creme fraiche dressing

Pita med harissabagt blomkål, dunser og creme fraiche dressing

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Gluten, Lupin, Nødder, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkålharissapaste
1 min.
Bag blomkål

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær blomkålen ud i buketter, der er små nok til at de kan være i pitabrødet senere. Vend dem med lidt olivenolie, harissapaste og lidt salt.

Bag dem på en bageplade ca. 15-20 min. til de er møre med lidt bid.

creme fraiche 18%shivid polocitronradiser
5 min.
Lav dressing

Rør creme fraiche og krydderblanding sammen i en skål og smag til med godt med citronsaft og lidt salt.

Skær radiser i kvarte.

pita / somunDunsen
15 min.
Steg dunserne

Varm en stor pande op ved mellemhøj varme. Tilsæt en generøs mængde olivenolie. Steg dunserne ca. 3-4 min. til de er gyldne på alle sider.

Lun samtidig pitabrødene i ovnen ca. 3-4 min.

25 min.
Anretning

Anret brødene ved bordet med dunser, bagt blomkål, radiser og creme fraiche dressing.

Bonusinfo

Frikadellen i nye grønne klæder! 

Dunsen er:
PLANTEDELLER AF BØNNER, ÆRTER, SVAMPE, SMAGT TIL MED SOLTØRREDE TOMATER

Dunsen kan spises kold eller varm. Er Dunsen frossen, så giv den 15 minutter i ovnen ved 180°C. Er den optøet, så giv den 5 minutter. Alternativt kan Dunsen steges 2-3 minutter på hver side på en pande i lidt god olivenolie.

Ingredienser:

Kogte gule flækærter*(20%), kogte kidneybønner* (20%), champignon*(20%), kartofler*, LUPINFLAGER*, vand, soltørrede tomater*(soltørrede tomater*, salt)(5%), rapsolie*, citronsaft*, chiamel*, hvidløgspulver*, salt, loppefrøskaller*, peber* *=Økologisk

100% GLUTENFRI! 

Cøliaki - Tema om gluteintolerance på NetPatient.dk

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?