0
Pita med harissabagt blomkål, falafel og creme fraiche dressing

Pita med harissabagt blomkål, falafel og creme fraiche dressing

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkålharissapaste
1 min.
Bag blomkål

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær blomkålen ud i buketter, der er små nok til, at de kan være i pitabrødet senere. Vend dem med lidt olivenolie, harissapaste og lidt salt.

Bag dem på en bageplade ca. 15-20 min., til de er møre med lidt bid.

creme fraiche 18%shivid polocitronradiser
5 min.
Lav dressing

Rør creme fraiche og krydderblanding sammen i en skål, og smag til med godt med citronsaft og lidt salt.

Skær radiser i kvarte.

pita / somun
15 min.
Steg dunserne

Varm en stor pande op ved mellemhøj varme,  og tilsæt en generøs mængde olivenolie. Steg falafel ca. 3-4 min., til de er gyldne på alle sider.

Lun pitabrødene i ovnen ca. 3-4 min.

25 min.
Anretning

Anret brødene ved bordet med falafel, bagt blomkål, radiser og creme fraiche dressing.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Bonusinfo

Shivid polo krydderimix indeholder:

  • 50% tørret dild
  • 25% løgpulver
  • 24,5% hvidløgspulver
  • 0,5% safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?