0
Pita med harissastegt oksekød dertil sprøde kartofler & rødkålscoleslaw

Pita med harissastegt oksekød dertil sprøde kartofler & rødkålscoleslaw

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Stegte kartofler:

Skrub og skyl kartoflerne, og del dem i både. Giv dem et opkog i rigeligt godt saltet vand i 4-6 min., dræn vandet fra, og lad dem dampe helt af. Vend kartoflerne rundt med godt med olivenolie, og krydr med salt og masser af sort peber. Kom dem på en bageplade med bagepapir på (undgå at de ligger i lag!) Steg dem i en forvarmet ovn ved 225 grader, til de er lækre, sprøde og gyldne. Drys med salt.

rødkålcoleslaw krydderigulerøddergræsk yoghurt, 10%
10 min.
Rødkålscoleslaw

Riv eller skær gulerødder i julienne på et mandolinjern. Snit rødkål, så fint du kan. Kom det snittede kål og gulerødderne i en skål, og drys med lidt fint salt. Knug saltet ind i kålen/gulerødderne med hænderne, og lad kålen stå i 5-10 min. Vend den letsaltede kål med lidt lys eddike, krydderiblandingen samt en smule af yoghurten. Smag til med salt, peber og lidt sukker. 

hakket oksekødharissa
15 min.
Harissa-okse

Rist det hakkede kød af på en meget varm pande i lidt olivenolie. Sørg for god bruning. Når det er godt brunet af, tilsættes harissa (pas på det er HOT - så smag dig frem). Smag til med salt og peber.

store pita / somun
25 min.
Somun

Lun pitabrødene i den 225 grader varme ovn i 2-3 min. 

græsk yoghurt, 10%
30 min.
Anretning:

Fyld pita med kød og coleslaw, og spis kartofler til. Tilfør evt. ekstra harissa efter smag, og spis det sidste yoghurt til. 

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?