0
Pita med oksekød, sprøde kartofler & rødkålscoleslaw

Pita med oksekød, sprøde kartofler & rødkålscoleslaw

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartofler
1 min.
Stegte kartofler

Skrub og skyl kartoflerne, og del dem i både. Giv dem et opkog i rigeligt godt saltet vand i 4-6 min., dræn vandet fra, og lad dem dampe helt af. Vend kartoflerne rundt med godt med olivenolie, og krydr med salt og masser af sort peber. Kom dem på en bageplade med bagepapir på (undgå at de ligger i lag!) Steg dem i en forvarmet ovn ved 225 grader, til de er lækre, sprøde og gyldne. Drys med salt.

rødkålcoleslaw krydderigulerøddergræsk yoghurt, 10%
10 min.
Rødkålscoleslaw

Riv eller skær gulerødder i julienne på et mandolinjern. Snit rødkål, så fint du kan. Kom det snittede kål og gulerødderne i en skål, og drys med lidt fint salt. Knug saltet ind i kålen/gulerødderne med hænderne, og lad kålen stå i 5-10 min. Vend den letsaltede kål med lidt lys eddike, krydderiblandingen samt en smule af yoghurten. Smag til med salt, peber og lidt sukker. 

hakket oksekødharissakrydderi
15 min.
Harissa-okse

Rist det hakkede kød af på en meget varm pande i lidt olivenolie. Sørg for god bruning. Når det er godt brunet af, tilsættes harissa (pas på det er HOT - så smag dig frem). Smag til med salt og peber.

pita / somun
25 min.
Somun

Lun pitabrødene i den 225 grader varme ovn i 2-3 min. 

græsk yoghurt, 10%
30 min.
Anretning

Fyld pita med kød og coleslaw, og spis kartofler til. Tilfør evt. ekstra harissa efter smag, og spis det sidste yoghurt til. 

Bonusinfo

Harissa er egentlig en chilisauce, der bruges i det nordafrikanske køkken. Vi har lavet en tør version, der blot skal blandes med 1/3 af henholdsvis vand, citronsaft og olivenolie. Bland chilipastaen til den konsistens, der passer dig.

Harissa indeholder: 20% sød paprika, 20% spidskommen, 15% chili, 15%koriander, 10% kommen, 10% hvidløgspulver, 10% pebermynte. 

Bonusinfo

Coleslaw krydderi indeholder: Sellerirod, 50%, spidskommen 25%, havsalt 25%

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?