Få den autentiske smag af Libanon med denne opskrift på Libanesisk kylling shawarma.
Shawarma er en traditionel ret fra det mellemøstlige gadekøkken, der har sin oprindelse i det østlige Middelhavsområde og Mellemøsten.
Denne version af shawarma er typisk for det libanesiske køkken, kendetegnet ved krydret kylling, friske grøntsager og en unik krydderiblanding.
Serveret i varme pitabrød og toppet med hakket persille.
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Hak løg og hvidløg fint.
Vend kyllingebrysterne med lidt olivenolie, salt og krydderiblandingen i en skål.
Skær tomater og agurker i skiver. Snit salaten og hak persillen.
Varm en form i din airfryer op til 200 grader med lidt neutral olie.
Tilsæt de hakkede løg og hvidløg (brug det halve af hvidløget her), når olien er varm, og steg dem, indtil de er bløde og gyldne.
Tilsæt kyllingen ovenpå løgene, og steg den i ca. 7-10 min. til den er gennemstegt og gylden.
Lad kyllingen trække i 5 minutter, og skær den herefter i tynde skiver.
Vend skiverne sammen med løgene og det hakkede persille.
Rør yoghurt med et par skefulde god olivenolie, lidt lys eddike, finthakket/presset hvidløg (brug det sidste her), og smag til med salt, sukker og peber.
Varm pitabrødene i airfryeren ved 200 grader i et par minutter.
Som vist på billedet.
Servér kyllingeshawarma i de varme pitabrød, og top med salat, agurk og tomat i skiver samt hakket persille.
Servér dressing ved siden af.
Shawarma krydderi indeholder:
Paprikaflager, hvidløg, spidskommen, sød paprika, gurkemeje, peber, nelliker, cayenne, kanel
Kundekommentarer ()