
Start med at tænde ovnen på 200 grader.
Skyl alle grøntsagerne. Skær tomaterne i halve, agurken i små tern, og skær squashen ud i skiver.
Snit rødløget super tyndt med en skarp kniv eller et mandolinjern. Vend rødløgene med lidt salt, masser af fintrevet citronskal, citronsaft og krydderblandingen.
Varm en pande godt op, og kom en lille smule olie på. Steg squashen et par minutter, så de tager godt med farve. Kom dem op til rødløgene, og vend godt rundt.
Pil hvidløgene, og riv dem fint. Vend yoghurten med hvidløget, og smag til med lidt salt og godt med friskkværnet peber.
Fugt brødene med nogle dråber vand, og lun dem i ovnen, til de er varme - ca. 3-4 min.
Anret brødene med alle grøntsagerne og en god skefuld raita.
Velbekomme!
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften