0
Pitabrød med marineret grønt og raita
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
agurksmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailrødløgsquashras el hanoutcitron
1 min.
Grønt

Start med at tænde ovnen på 200 grader.

Skyl alle grøntsagerne. Skær tomaterne i halve, agurken i små tern, og skær squashen ud i skiver.

Snit rødløget super tyndt med en skarp kniv eller et mandolinjern. Vend rødløgene med lidt salt, masser af fintrevet citronskal, citronsaft og krydderblandingen.

Varm en pande godt op, og kom en lille smule olie på. Steg squashen et par minutter, så de tager godt med farve. Kom dem op til rødløgene, og vend godt rundt.

græsk yoghurt, 10%hvidløg
10 min.
Raita

Pil hvidløgene, og riv dem fint. Vend yoghurten med hvidløget, og smag til med lidt salt og godt med friskkværnet peber.

store pita / somun
20 min.
Pita

Fugt brødene med nogle dråber vand, og lun dem i ovnen, til de er varme - ca. 3-4 min.

30 min.
Anretning

Anret brødene med alle grøntsagerne og en god skefuld raita.

Velbekomme!

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?