Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft, eller brug en brødrister til at varme pitabrødene på, hvis du vil spare ovnen.
Skyl kålen, rib den af stilkene, og skær bladene igennem et par gange med en kniv.
Pluk salaten ud i blade, og skyl dem.
Skræl rødløgene, og snit dem super tyndt, gerne på et mandolinjern. Dæk løgene med iskoldt vand i en skål, og sæt den i køleskabet indtil servering.
Kom kødet op i en skål, og rør det godt sammen med krydderblandingen og et skud salt.
Form små kødboller.
Varm en stor pande op ved høj varme, tilsæt lidt olivenolie, og steg først kålen godt af i 2-3 min., til den er faldet en smule sammen. Tag kålen af panden, tilsæt lidt ny olie, og steg kødbollerne på alle sider i 4-5 min. i alt, til de er gennemstegt.
Vend den stegte kål med masser af lime-saft og fintrevet -skal, og smag til med lidt salt.
Lun pitabrødene i ovnen eller på en brødrister, og hold dem derefter lune og bløde i et klæde.
Dræn rødløgene grundigt for vand.
Anret pitabrødene ved bordet med kål, salat, kødboller, rødløg og en god klat yoghurt.
Imam bayaldi - krydderiblanding indeholder: Spidskommen, løgpulver, hvidløgspulver, sort peber, mynte, persille og kanel.
Kundekommentarer ()