Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft, eller brug en brødrister til at varme pitabrødene på, hvis du vil spare ovnen.
Rib stilkene af kålen, skyl bladene, og skær dem igennem et par gange med en kniv.
Pluk salaten ud i blade, og skyl dem.
Skræl rødløgene, og snit dem super tyndt, gerne på et mandolinjern.
Dæk løgene med iskoldt vand i en skål, og sæt den i køleskabet indtil servering.
Kom kødet op i en skål, og rør det godt sammen med krydderblandingen og et skud salt.
Form små kødboller.
Varm en stor pande op ved høj varme, tilsæt lidt olivenolie, og steg først kålen godt af i 2-3 min., til den er faldet en smule sammen.
Tag kålen af panden, tilsæt lidt ny olie, og steg kødbollerne på alle sider i 4-5 min. i alt, til de er gennemstegt.
Vend den stegte kål med masser af limesaft og fintrevet limeskal, og smag til med lidt salt.
Lun pitabrødene i ovnen eller på en brødrister, og hold dem lune og bløde i et klæde.
Dræn rødløgene grundigt for vand.
Anret pitabrødene ved bordet med kål, salat, kødboller, rødløg og en god klat yoghurt til.
Imam bayaldi - krydderiblanding indeholder: Spidskommen, løgpulver, hvidløgspulver, sort peber, mynte, persille og kanel.
Kommentarer og forslag til opskriften