Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Skyl kålen, og rib den af stilkene. Skær bladene igennem et par gange med en kniv.
Pluk salaten ud i blade, og skyl dem.
Skræl rødløgene, og snit dem super tyndt, gerne på et mandolinjern. Dæk løgene med iskoldt vand i en skål, og sæt den i køleskabet indtil servering.
Kom kødet op i en skål, og rør det godt sammen med krydderblandingen og et skud salt.
Form små kødboller.
Varm en stor pande op ved høj varme. Tilsæt lidt olivenolie, og steg først kålen godt af i 2-3 min., til den er faldet en smule sammen. Tag kålen af panden, tilsæt lidt ny olie, og steg kødbollerne på alle sider i 4-5 min. i alt, til de er gennemstegt.
Vend den stegte kål med masser af limesaft og fintrevet -skal, og smag til med lidt salt.
Lun pitabrødene i ovnen, og hold dem derefter lune og bløde i et klæde.
Dræn rødløgene grundigt for vand.
Anret pitabrødene ved bordet med kål, salat, kødboller, rødløg og en god klat yoghurt.
Velbekomme!
Imam bayaldi - krydderiblanding indeholder: Spidskommen, løgpulver, hvidløgspulver, sort peber, mynte, persille og kanel.
Kundekommentarer ()