0
Pitabrød med syrlig kål og krydrede kødboller
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Gluten, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
palmekålrødløghjertesalat
1 min.
Grønt

Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.

Skyl kålen, og rib den af stilkene. Skær bladene igennem et par gange med en kniv.

Pluk salaten ud i blade, og skyl dem.

Skræl rødløgene, og snit dem super tyndt, gerne på et mandolinjern. Dæk løgene med iskoldt vand i en skål, og sæt den i køleskabet indtil servering.

hakket grisekødimam bayaldi krydderiblanding
10 min.
Kødboller

Kom kødet op i en skål, og rør det godt sammen med krydderblandingen og et skud salt.

Form små kødboller.

Varm en stor pande op ved høj varme. Tilsæt lidt olivenolie, og steg først kålen godt af i 2-3 min., til den er faldet en smule sammen. Tag kålen af panden, tilsæt lidt ny olie, og steg kødbollerne på alle sider i 4-5 min. i alt, til de er gennemstegt.

store pita / somun
20 min.
Kål

Vend den stegte kål med masser af limesaft og fintrevet -skal, og smag til med lidt salt.

Lun pitabrødene i ovnen, og hold dem derefter lune og bløde i et klæde.

yoghurt naturel
30 min.
Anretning

Dræn rødløgene grundigt for vand. 

Anret pitabrødene ved bordet med kål, salat, kødboller, rødløg og en god klat yoghurt.

Velbekomme!

Bonusinfo

Imam bayaldi - krydderiblanding indeholder: Spidskommen, løgpulver, hvidløgspulver, sort peber, mynte, persille og kanel.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?