0
Pitaburger med sprøde fritter
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Airfryer
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

agurkdildpickles syltekrydderier
1 min.
Dildagurker:

Skær agurkerne i 1/2 cm tykke skiver.

Kom agurkerne i en lille sigte, drys med masser af fint salt, og lad dem salte i 5 min. (gerne længere).

Kog en lage af lige dele lagereddike (eller anden lys eddike), sukker og syltekrydderier op, og afkøl.

Skyl agurkerne for overskydende salt.

Hæld lagen over de skyllede agurker, og lad dem trække tildækket deri, til de skal spises.

bagekartofler
10 min.
Sprøde fritter

Skrub og skyl kartoflerne, og skær dem i pommes frites lignende bjælker.

Vend kartoflerne rundt med lidt olie, og krydr med salt

Kom kartoflerne i AF kurven, og bag dem ved 180-200 grader, til de er gyldne, sprøde og møre.

Ryst/vend dem et par gange undervejs. Drys med salt.

hjertesalattomater
20 min.
Fyld

Skær tomat i skiver, og snit salaten fint.

hakket oksekødRevet cheddarpitabrød
25 min.
Pitaburger

Form kødet til helt flade bøffer, og steg dem på en meget varm pande i en smule olie. 

Kom revet cheddar på toppen af bøfferne, når de er næsten gennemstegte, og kom evt. låg på panden i 30 sekunder, således at osten smelter.

pitabrødRevet cheddar
30 min.
Pita

Lun pita i AF sammen med kartoflerne de sidste 2 minutter.

Fif: er du vild med ost, og har du lidt cheddar til overs, kan du drysse det over fritterne, mens du luner dem ;-) 

ketchupcreme fraiche 18%
35 min.
Anretning

Fyld en bøf i hver pita, og byg derefter "pitaburgeren" op med: fintsnittet salat, tomatskiver, dildagurker, ketchup og creme fraiche og igen salat på toppen - kør! :-)

Servér med sprøde fritter til.

Bonusinfo

Skagenfoods dildpickles syltekrydderier består af:

25% Dildspidser, 25% dildfrø, 25% sort peber, 20% gule og sorte sennepskorn, 5% chili.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?