0
Pizza alla Norma
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

På menukort i hele Italien støder du ofte på Pasta alla Norma, men faktisk har retten sine rødder i den maleriske by Catania, beliggende på Siciliens østkyst.

Denne enestående og lettilgængelige ret har været en signaturret på Sicilien siden 1831, og siges at være opkaldt efter Vincenzo Bellinis opera "Norma".

Pasta alla Norma baseres på fire essentielle ingredienser: Aubergine, tomat, basilikum og ricotta.

Her laver jeg en pizza over samme tema som den kendte pasta a la Norma - nu bare som pizza ;-) 

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

aubergineflåede og hakkede tomaterzittauerløghvidløgbasilikumfrisk ricotta
1 min.
Norma topping

Forvarm ovnen til 250-300 grader.

Skær aubergine ud i tynde skiver med en kniv eller mandolinjern - de skal være ca 2-3 mm tykke. Bred skiverne ud på en bageplade med bagepapir, og drys med lidt fint salt. Lad dem stå i 5 minutter (gerne længere) og salte og trække lidt væske ud. Hæld det vand der måtte løbe fra væk og dup auberginerne tørre i lidt køkkenrulle. Dryp med lidt olivenolie og friskkværnet sort peber.

Bag aubergineskiver under grillen i ovnen, til de har taget godt med farve og er møre. Hold godt øje, og vend gerne en enkelt gang eller 2 undervejs. 

Pil hvidløg og løg, snit det fint, og sautér begge dele af i en pande i rigeligt olivenolie. Det må kun lige tage farve i kanterne, men løgene må gerne blive bløde.

Tilsæt så de hakkede tomater og plukket og hakket basilikum (brug det halve her), og lad det hele koge igennem i 5-7 min., til det meste vand er fordampet. Smag til med lidt salt og peber.

Kom de stegte auberginer i, og kog igennem i 2 minutter. Rør med halvdelen af ricottaen.

pizzadej - på surdejpecorino romanofrisk ricottabasilikum
1 min.
Pizza

Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne (den skal ikke æltes sammen). Rul dejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca. 25 cm. Rul fra midten og ud!

Brug rigeligt mel både over og under dejen, og børst overskydende mel af toppen af dejen.

Fordel normafyldet i et jævnt lag på pizzaerne, og riv derefter lidt ost over i et jævnt lag og krydr med salt og peber samt et generøst splash olivenolie. Fordel det sidste ricotta i små klatter på pizzaerne.

Nu kan du tilberede pizzaen på 2 måder:

1) Hvis du har en bagesten og en pizzaspade:

Forvarm ovnen og bagestenen på over og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader, og bag dem direkte på stenen i 5-8 min., til de er sprøde og lækre.

2) Hvis du laver dem på bageplader i ovn:

Lav dem direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt pizzaen ind i en mindst 250 grader forvarm ovn, og bag i ca. 12-15 min., til de er sprøde og lækre.

basilikum
25 min.
Anretning

Som vist. Pynt med det sidste basilikum.

Bonusinfo

Vores pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?