0
Pizza bianca med aubergine, ricotta og rucolasalat

Pizza bianca med aubergine, ricotta og rucolasalat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
pizzadej - på surdej
1 min.
Pizzadej

Tag pizzadejen ud af køleskabet en 1/2 time før brug.

Tænd ovnen på 250-275 grader, og sæt en pizzasten ind, hvis du har en. Hvis ikke, kan du bruge en flad bageplade. Tænd gerne ovnen i god tid, hvis det er muligt.

auberginerødløgcitron
5 min.
Grønt

Skyl aubergine og skræl rødløg. Skær auberginen i tynde skiver på ca. 0,5 cm og snit rødløgene papirstyndt - gerne på en mandolin.

Riv citronen fint og gem skallen til senere.

Vend rødløg og rucola sammen med et godt skud citronsaft og lidt friskkværnet peber.

pecorino romano
15 min.
Pizza

Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne – den skal ikke æltes sammen. (brug 1 kugle dej pr. pizza).

Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca 20-25 cm. Rul fra midten og ud, og brug masser af mel på bordet.

Fordel ricottaosten på hver pizza, og læg skiver af aubergine henover. Krydr med friskkværnet peber, lidt salt og et par dråber olivenolie.

Bag en pizza af gangen ,til de er flotte og gyldne. Riv godt med pecorino over pizzaen og drys med citronskal, når den kommer ud af ovnen. Anret salaten ovenpå hver pizza lige inden servering.

Velbekomme!

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?