0
Pizza bianca med kartofler, rosmarin og mozarella

Pizza bianca med kartofler, rosmarin og mozarella

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
bagekartofler
1 min.
Kartofler

Tag pizzadejen ud af køleskabet, og lad den står ved stuetemperatur i min. 30 min.

Start med at tænde ovnen på fuld hammer. 250-300 grader varmluft. Sæt en pizzasten ind, hvis du har, ellers bare en flad bageplade. 

Skær kartoflerne i små, tynde strimler a la tændstikker. Kom kartoflerne op i en skål og dæk med koldt vand. Tilsæt et meget rundhåndet skud fin salt og rør godt rundt, så saltet opløses. Saltet hjælper med at udvande kartoflerne og det gør at de bager hurtigere når de kommer i ovnen. Lad kartoflerne stå i vandet til senere.

frisk mozzarellaricotta fra la Trecciabagekartoflerrosmarinpizzadej - på surdej
5 min.
Pizzabunde

Rul hver bund ud på et godt melet bord. Læg så hver bund på et stykke bagepapir - så er de meget nemmere at håndtere når de skal i ovnen.

Fordel ricottaosten på hver bund. Pluk rosmarinen ud i blade ud over hver pizza. Lige inden pizzaen ryger i den helt varme ovn, dræner du kartoflerne, tørrer dem med lidt køkkenrulle og fordeler dem over pizzaen. Pluk mozzarellaen ud i brud og fordel ligeledes den. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber - og kom nogle dråber god olivenolie over pizzaen. Bag så til pizzaen er gylden og flot - en af gangen.

lille squashcitron
20 min.
Squash

Mens pizzaerne bager kan du skylle squashen og skære den ud i små tern. Kom dem op i en lille skål og vend dem med masser af citronsaft, fintrevet citronskal og lidt friskkværnet peber. Ingen salt!

Det er vigtigt at ternene er godt syrlige, så det kan spille op mod den fede pizza.

30 min.
Anretning

Servér pizzaerne direkte ud af ovnen og drys med squashternene inden du spiser.

Velbekomme!

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?