0
Pizza bianca med ricotta, squash og østershatte

Pizza bianca med ricotta, squash og østershatte

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

1 min.
Forvarm ovnen

Tænd ovnen i god tid på 230-300 grader varmluft. Sæt gerne en pizzasten ind, hvis du har.

squashcitronøstershattebredbladet persillehvidløg
2 min.
Ordn det grønne

Pluk svampene ud i strimler, og skær squashen ud i små tern.

Riv citronen fint, og sæt skallen til side til senere.

Blend persillestilke og blade, lidt citronsaft, hvidløgsfed og en god sjat olivenolie til en lind persillepesto. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

pizzadej - på surdejricotta fra la Treccia
10 min.
Lav pizzaerne

Rul pizzadejen ud på et godt melet bord. Læg evt. den udrullede dej på et stykke bagepapir, så er den nemmere at håndtere, når den skal ind og ud af ovnen.

Smør en god skefuld ricotta ud på pizzabunden, og fordel svampe og squash derpå. Bag pizzaen i 10-15 min., afhængig af ovn, til den er flot gylden og gennembagt.

30 min.
Anretning

Når pizzaen kommer ud af ovnen, kommer du lidt persillepesto ud over, og drysser med den revne citronskal.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?