0
Pizza bianca med spinat, krystal karl og friske tomater

Pizza bianca med spinat, krystal karl og friske tomater

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pizzadej - på surdej
1 min.
Rul dejen ud

Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.

Tænd ovnen på 250-275 grader, og sæt en pizzasten ind, hvis du har en. Hvis ikke, kan du bruge en flad bageplade. Tænd gerne ovnen i god tid, hvis det er muligt.

babyspinattomaterbrun mark-champignon
5 min.
Forbered grønt

Skær spinaten igennem et par gange med en kniv, og fjern de groveste stilke.

Skær tomaterne i kvarte, fjern kernehuset, og skær tomatkødet i små tern.

Rens svampene, og skær dem i tynde skiver.

citronpizzadej - på surdejricotta fra la Trecciakrystal karl
15 min.
Lav pizzaen

Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne – den skal ikke æltes sammen. (Brug 1 kugle dej pr. pizza).

Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca. 20-25 cm. Rul fra midten og ud, og brug masser af mel på bordet. Læg den udrullede pizza på et stykke bagepapir, så er den lettere at flytte med.

Fordel ricottaosten på hver pizza, og læg svampe, spinat og tomater henover. Krydr med friskkværnet peber, lidt salt og et par dråber olivenolie.

Bag en pizza af gangen, til de er flotte og gyldne. Kom godt med fintrevet citronskal, revet ost og friskkværnet peber over pizzaen, når den kommer ud af ovnen.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?