
Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug. Forvarm ovnen til 250-275 grader. Kom en bagesten ind i ovnen, hvis du har en.
Kom kapers i en sigte og lad dem dryppe af i 2-3 minutter. Pluk og skyl imens kørvel. Hak kørvel og kapers fint.
Kom mayonnaise i en skål og kom hakket kørvel og kapers i mayonnaisen, og smag til med salt, peber og lidt hvidvinseddike. Sæt mayonnaisen til side.
Fif: har du lidt grov sennep eller almindelig Dijon kan du røre lidt i mayo'en.
Skyl og skræl kartoflerne grundigt, og skær dem i 1-2 mm tynde skiver på et mandolinjern. Kom dem i rigeligt iskoldt vand i 5 minutter. Dræn vandet fra kartoflerne, og dup dem tørre med et viskestykke.
Nu kan du lave pizzaerne på 2 måder:
A) Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:
B) Hvis du laver dem på bageplader i ovn:
Ca. 3-4 minutter før pizzaerne er færdige, slås et helt æg ud, og placeres i midten af hver pizza. Drys med salt og peber, og bag færdig, til ægget netop har sat sig, og hviden er fast og blommen blød.
Krydr med friskkværnet sort peber og det sidste parmesan. Dryppes med kørvel-kapers mayo og serveres straks.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften