0
Pizza bianco med italiensk Salame ventrizina Piccante, Pecorino romano, radicchio og rosmarin

Pizza bianco med italiensk Salame ventrizina Piccante, Pecorino romano, radicchio og rosmarin

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 250-275 grader.
  2. Del radichio i 8-10 både – fjern og kasser evt de yderste blade
  3. Pil skindet af pølsen og skær den i tynde skiver.
  4. Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne – den skal ikke æltes sammen.
  5. Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca 20-25 cm. Rul fra midten og ud! (se Gorms (se video ovenover) video her på siden hvordan du gør)
  6. Brug rigeligt mel både over og under dejen – gerne grov semula durummel.
  7. Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.
  8. Fordel nu cremefraichen i et tyndt lag på pizzaerne og riv derefter pecorino over i et jævnt lag.
  9. Fordel derefter pølseskiverne derpå sammen med radichio.
  10. Krydr med salt og peber og plukket rosmarin samt et generøst splash olivenolie.

Nu kan du lave pizzaerne på 2 måder:

A) Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:

  • Forvarm ovnen og bagestenen på over og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 minutter til de er sprøde og lækre.

 B) Hvis du laver dem på bageplader i ovn:

  • Lav pizzaerne direkte på bagepapir og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarm ovn. Pizzaerne bages til de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 12-15 minutter.
Anretning

Krydr med friskkværnet sort peber og det sidste Pecorino. Til sidst dryppes lidt god olivenolie over og pizzaerne serveres straks.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Salame Ventrizina Piccante bliver fremstillet af svinekød i Parma regionen i Italien. Kødet kommer fra den velkendte parmagris i Parma. Pølsen fremstilles af varmt friskt kød, som hakkes og blandes med krydderurter. Pølserne stoppes i naturtarme med stor diameter, hvorefter de hænges til modning og tørring. Pølsen er en blød og med en kraftig smag af Chili.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?