0
Pizza bianco med ricotta fra la Treccia, spinat og fennikelpølse fra Bodebjerg charcuterie

Pizza bianco med ricotta fra la Treccia, spinat og fennikelpølse fra Bodebjerg charcuterie

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Spegepølser fra Bodebjerg Charcuteri
- er langtidsmodnede og tørrede – præcis som spegepølser er fra Italien. Det betyder også at hvidskimmel er en naturlig del af spegepølsen. Skimlen bidrager positivt i forhold til både farve og smag.

Hvis ikke du bruger hele spegepølsen, så prøv evt. at skære resten i nogle fine små tern, som kort ristes af på en meget varm pande. Efter ternene er kølet af, kan de bruges som drys i en salat.

Et godt tip: Når spegepølsen er pakket ud af vakuumposen, opbevares den bedst viklet ind i et viskestykke.

Allergener:
Mælk, Æg, Hvedemel

Fremgangsmåde

pizzadej - på surdejricotta fra la Trecciafennikelpølse fra Bodebjerg charcuterie
Forberedelse:
  1. Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 timer før brug.
  2. Forvarm ovnen til 250-275 grader, 
  3. Kom spinat i en skål og skyl den i 2 hold koldt vand. 
  4. Skyl citronen og riv lidt skal af
  5. Riv parmesanosten og sæt til side
  6. Dræn vandet fra og tør spinaten, gerne i en salatslynge.
  7. Pil skindet af pølsen og skær den i tynde skiver a 1-2 mm
  8. Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne – den skal ikke æltes sammen. (brug 1 kugle dej pr. pizza)
  9. Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca 20-25 cm. Rul fra midten og ud!
    (se Gorms (se video ovenover) video her på siden hvordan du gør)
  10. Brug rigeligt mel både over og under dejen – gerne grov semula durummel
  11. Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene
  12. Fordel nu ricotta i et jævnt lag på pizzaerne og fordel derefter pølseskiverne derpå sammen med fintrevet parmesan
  13. Krydr med salt og peber samt et generøst splash olivenolie samt lidt fintreven skal af citron
babyspinat
Nu kan du lave pizzaerne på 2 måder:

A: Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:

Forvarm ovnen og bagestenen på over og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 minutter til de er sprøde og lækre

B: Hvis du laver dem på bageplader i ovn: 

Lav pizzaerne direkte på bagepapir og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarm ovn. Pizzaerne bages til de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 12-15 minutter.

babyspinat
Anretning

Kom den skyllede og tørrede spinat over pizzaerne. Krydr med friskkværnet sort peber. Til sidst dryppes lidt citronsaft og god olivenolie over og pizzaerne serveres straks.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?