0
Pizza bianco med ricotta, spinat og svampe

Pizza bianco med ricotta, spinat og svampe

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pizzadej - på surdej (Øko)
1 min.
Pizzadej

Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.

Tænd ovnen på 250-275 grader, og sæt en pizzasten ind, hvis du har en. Ellers kan du bruge en flad bageplade.

Tænd gerne ovnen i god tid, hvis det er muligt.

tomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailbrun mark-champignonbabyspinat
5 min.
Grønt

Skær spinaten igennem et par gange med en kniv, og halvér tomaterne.

Rens svampene, og skær dem i tynde skiver.

pizzadej - på surdej (Øko)ricotta fra la Trecciatomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailbrun mark-champignonbabyspinat
10 min.
Pizza

Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne, den skal ikke æltes sammen (brug 1 kugle dej pr. pizza).

Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca. 20-25 cm. Rul fra midten og ud, og brug masser af mel på bordet.

Fordel ricottaosten på hver pizza, og læg svampe, spinat og tomater henover. Krydr med friskkværnet peber, lidt salt og et par dråber olivenolie.

Bag en pizza af gangen, til de er flotte og gyldne.

35 min.
Anretning

Riv godt med pecorino over pizzaen, når den kommer ud af ovnen.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Næringsindhold pr. person:

Energi:
617 kcal
Fedt:
14,7 g
heraf mættede fedtsyrer:
3,1 g
Kulhydrat:
92 g
heraf sukkerarter:
7,5 g
Kostfibre:
3,4 g
Protein:
25,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?