Spegepølser fra Bodebjerg Charcuteri
- er langtidsmodnede og tørrede – præcis som spegepølser er fra Italien. Det betyder også, at hvidskimmel er en naturlig del af spegepølsen. Skimlen bidrager positivt i forhold til både farve og smag.
Hvis ikke du bruger hele spegepølsen, så prøv evt. at skære resten i nogle fine små tern, som kort ristes af på en meget varm pande. Efter ternene er kølet af, kan de bruges som drys i en salat.
Et godt tip: Når spegepølsen er pakket ud af vakuumposen, opbevares den bedst viklet ind i et viskestykke.
A: Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:
Forvarm ovnen og bagestenen på over og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 minutter, til de er sprøde og lækre
B: Hvis du laver dem på bageplader i ovn:
Lav pizzaerne direkte på bagepapir og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarmet ovn. Pizzaerne bages, til de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 12-15 minutter.
Kom fennikelsalat over pizzaerne. Krydr med friskkværnet sort peber. god olivenolie over og pizzaerne serveres straks - riv evt lidt ekstra parmesan over.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.
Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.
Kommentarer og forslag til opskriften