0
Pizza bianco med røgeost, Himmelbjergost, fennikelsalat og salame Cacciatore

Pizza bianco med røgeost, Himmelbjergost, fennikelsalat og salame Cacciatore

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Pizza
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pizzadej - på surdejFynsk Rygeost  - fra Gundestrup Mejerisalame CacciatoreHimmelbjergostcitroncreme fraiche 38%
Forberedelse:

Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.

Forvarm ovnen til 250-275 grader.

Skyl citronen, og riv lidt skal af - pres saften fra.

Riv Himmelbjergosten, og sæt den til side.

Pil skindet af pølsen, og skær den i tynde skiver på 1-2 mm.

Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne – den skal ikke æltes sammen. (brug 1 kugle dej pr. pizza)

Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på 20-25 cm. Rul fra midten og ud.

Brug rigeligt mel både over og under dejen – gerne grov semula durummel

Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.

Fordel nu creme fraiche i et jævnt lag på pizzaerne, og fordel derefter pølseskiver og røgeost derpå sammen med ca. halvdelen af den revne ost.

Krydr med salt, peber, et generøst splash olivenolie samt lidt citronskal.

olivenolie, ekstra jomfrusort pebercitronFennikel
Fennikelsalat:
Soignér og skyl fennikel. Skær den i ultra tynde skiver på et mandolinjern, og kom den i en skål med iskoldt vand i 5 min. Dræn vandet fra, og slyng fennikel tør i en salatslynge. Kom fennikel i en skål, drys med lidt fint salt, sort peber samt generøse mængder af din bedste olivenolie og citronsaft.
pizzadej - på surdej
Nu kan du lave pizzaerne på 2 måder:

A: Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:

Forvarm ovnen og bagestenen på over og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 minutter, til de er sprøde og lækre

B: Hvis du laver dem på bageplader i ovn: 

Lav pizzaerne direkte på bagepapir og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarmet ovn. Pizzaerne bages, til de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 12-15 minutter.

FennikelHimmelbjergost
Anretning:

Kom fennikelsalat over pizzaerne. Krydr med friskkværnet sort peber. Hæld god olivenolie over og server pizzaerne straks. Riv evt. lidt ekstra ost over, og drys med revet citronskal.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?