0
Pizza med pesto, bacon, Bøllingsø & syltede rødløg

Pizza med pesto, bacon, Bøllingsø & syltede rødløg

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter
Opskriftstype:
Pizza
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mælk, Cashewnødder, Hvedemel

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug. Forvarm ovnen til højest mulige temperatur - 250-300 grader.

rødløg
1 min.
Syltede rødløg

Pil og snit løg, så fint du kan, gerne på et mandolinjern. Kom løgene i en skål, tilsæt lidt fint salt, og knug det godt ind i løgene. Hæld 1/2 dl. lys eddike over, og vend rundt. Efter 5 min. tilsættes sukker til en tilpas sur/sød smag. Lad løgene stå, til de skal bruges.

pizzadej - på surdejSkagenfood tomatsugoBøllingsøbacon i tern
5 min.
Forberedelse:

Riv osten fint, og sæt den til side.

Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne. Den skal ikke æltes sammen. (Brug 1 kugle dej pr. pizza).

Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på 20-25 cm. Rul fra midten og ud, eller tryk dejen ud med hænderne.

Brug rigeligt mel (gerne grov semula durummel) både ovenpå og under dejen. 

Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.

Fordel nu tomatsauce i et jævnt lag på pizzaerne, og fordel derefter bacon derpå sammen med fintrevet ost.

Krydr med salt, peber og et generøst skud olivenolie.

pizzadej - på surdej
10 min.
Nu kan du lave pizzaerne på 2 måder:

A: Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:

Forvarm ovnen og bagestenen på over- og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader, og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 min., til de er sprøde og lækre.

B: Hvis du laver dem på bageplader i ovn: 

Lav pizzaerne direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarmet ovn. Pizzaerne bages, til de er sprøde og lækre. Det tager 12-15 min.

basilikumbasilikum pestorødløg
20 min.
Anretning

Kom de syltede rødløg ovenpå pizzaerne, og fordel pesto og frisk basilikum henover. Krydr med friskkværnet sort peber.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Bøllingsø er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne fantastiske faste ost. De fire økologiske landmænd Mads, Gert, Niels og Bjarne gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav.  Osten er en emmentalertype med de karakteristiske store huller og den søde nøddeagtige smag. Den er modnet cirka 8 uger. Osten færdigmodnes på Grand fromages affinageri. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?