0
Pizza bianco med spinat, parmesan, citron & salame Cacciatore/Milano

Pizza bianco med spinat, parmesan, citron & salame Cacciatore/Milano

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
15 minutter
Opskriftstype:
Pizza
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

pizzadej - på surdejcreme fraiche 38%citronbabyspinatparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Forberedelse

Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.

Tænd ovnen på 250-275 grader.

Kom spinat i en skål, og skyl den i 2 hold koldt vand. Skyl citronen, og riv lidt skal af.

Riv parmesanosten, og sæt den til side. Dræn vandet fra spinaten, og tør den, gerne i en salatslynge.

Pil skindet af pølsen, og skær den i tynde skiver på 1-2 mm.

Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne. Den skal ikke æltes sammen. (Brug 1 kugle dej pr. pizza). Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca 20-25 cm. Rul fra midten og ud!      

Brug rigeligt mel (gerne grov semula durummel) både over og under dejen. Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.

Fordel nu creme fraiche i et jævnt lag på pizzaerne, og fordel derefter pølseskiverne derpå sammen med fintrevet parmesan (gem ca. 1/3 af osten til senere). Krydr med salt, peber, et generøst splash olivenolie samt lidt fintrevet skal af citron.

pizzadej - på surdej
5 min.
Nu kan du lave pizzaerne på 2 måder

A: Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:

Forvarm ovnen og bagestenen på over- og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader, og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 min., til de er sprøde og lækre.

B: Hvis du laver dem på bageplader i ovn: 

Lav pizzaerne direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarmet ovn. Pizzaerne bages, til de er sprøde og lækre. Det tager 12-15 min.

babyspinatcitronparmigiano reggiano (Parmesan)
15 min.
Anretning

Kom den skyllede og tørrede spinat over pizzaerne. Krydr med friskkværnet sort peber. Dryp til sidst lidt citronsaft, god olivenolie og det sidste revne parmesan over pizzaerne.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?