Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tag pizzadejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.
Kom spinat i en skål, og skyl den i 2 hold koldt vand. Skyl citronen, og riv lidt skal af.
Riv parmesanosten, og sæt den til side. Dræn vandet fra spinaten, og tør den, gerne i en salatslynge.
Pil skindet af pølsen, og skær den i tynde skiver på 1-2 mm.
Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne. Den skal ikke æltes sammen. (Brug 1 kugle dej pr. pizza). Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på 20-25 cm. Rul fra midten og ud!
Brug rigeligt mel (gerne grov semula durummel) både over og under dejen. (se video ovenover)span>Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.
Fordel nu tomatsauce i et jævnt lag på pizzaerne, og fordel derefter pølseskiverne derpå sammen med revet ost og fintrevet parmesan (gem ca. 1/3 af parmesanen til senere). Krydr med salt, peber, et generøst splash olivenolie samt lidt fintrevet skal af citron.
A: Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:
Forvarm ovnen og bagestenen på over- og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader, og bag pizzaerne direkte på stenen i 5-8 min., til de er sprøde og lækre.
B: Hvis du laver dem på bageplader i ovn:
Lav pizzaerne direkte på bagepapir, og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarmet ovn. Pizzaerne bages, til de er sprøde og lækre. Det tager 12-15 min.
Kom den skyllede og tørrede spinat over pizzaerne. Krydr med friskkværnet sort peber. Dryp til sidst lidt citronsaft, god olivenolie og det sidste revne parmesan over pizzaerne.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Salame Cacciatore er fremstillet af grisekød i regionen Parma i Italien. Pølsen som vi bruger er produceret af en familievirksomhed, som udelukkende fremstiller pølser af tungsvin af italiensk oprindelse. Skinkerne anvendes til Parma skinke. Salame Cacciatore er nok den mest kendte salame af dem alle i Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften